Pereiti į pagrindinį turinį

R. Kozlovskis atsisakė naujojoje vyriausybėje siūlomo posto E. Rinkevičiaus naudai

2014-01-08 21:45
BNS inf.
Rihardas Kozlovskis (kairėje)
Rihardas Kozlovskis (kairėje) / Reuters nuotr.

Latvijos vidaus reikalų ministras Rihardas Kozlovskis atsisakė jam siūlomos pareigybės naujojoje vyriausybėje, kad darbą joje galėtų tęsti užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

„Atsižvelgdami į koalicijos išplėtimą ir principus, kuriuos paskelbė kandidatė į premjero postą (Laimduota Straujuma), mes šiandien visa tai aptarėme“, – sakė jis žurnalistams po Reformų partijos skubiai sušaukto posėdžio.

„Manau, kad partija turi tvirtai pasirinkti tarp URM ir VRM ir kad užsienio reikalų ministras (E.Rinkevičius) vertas tęsti darbą. Aš nesu pasirengęs tęsti darbą“, – nurodė R.Kozlovskis ir pridūrė laikąs E.Rinkevičių labai profesionaliu ministru.

Latvijoje paskirtoji premjerė Laimduota Straujuma trečiadienį pateikė pasiūlymą, kaip turi būti paskirstyti naujos vyriausybės ministrų portfeliai tarp koalicijos partnerių.

Reformų partijos lyderis Edmundas Demiteris pažymėjo, kad ši partija dėl R.Kozlovskio ir E.Rinkevičiaus apsisprendė trečiadienį vakare po derybų su Žaliųjų ir valstiečių sąjunga dėl ministrų portfelių dalybų, kurios vyksiančios ketvirtadienį.

Anksčiau trečiadienį premjerė L.Straujuma pasiūlė centro dešiniajai Vienybės partijai kontroliuoti Gynybos, Finansų bei Švietimo ir mokslo ministerijas, taip pat pasidalyti su nepriklausomais įstatymų leidėjais vadovavimą susisiekimo ministerijai.

Centristinė Reformų partija gali tikėtis ekonomikos, vidaus reikalų ir sveikatos apsaugos ministrų portfelių.

Konservatyvusis Nacionalinis aljansas gali vadovauti Kultūros, Teisingumo bei Aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministerijoms.

Socialinių reikalų, žemės ūkio ir užsienio reikalų ministrų postai siūlomi Žaliųjų ir valstiečių sąjungai (ZZS), kuri iki šiol buvo Seimo opozicijoje.

L.Straujuma prisipažino, kad sunku buvo priimti sprendimą URM patikėti Žaliųjų ir valstiečių sąjungai.

„Man asmeniškai buvo labai sunku priimti tokį sprendimą... Pasiūliusi URM ZZS norėčiau pasakyti, kad neneigiu to didžiulio Edgaro Rinkevičiaus nuveikto darbo. Jį vertinu kaip labai profesionalų, gerą ir populiarų ministrą, tačiau politinė logika šiuo metu yra tokia“, – sakė paskirtoji premjerė.

Dvejiems metams gali būti paskirtas ypatingasis ministras Europos reikalams, susijusiems su Latvijos pirmininkavimu Europos Sąjungai. Jo portfelis gali atitekti Reformų partijai.

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis yra sakęs, kad norėtų vidaus reikalų ministru matyti R.Kozlovskį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų