R. T. Erdoganas: Turkija nenori „užimti“ Sirijos

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas patikino, kad Turkija neketina užimti Sirijos. „Mes neketiname užimti Sirijos. Mums pakanka savo 780 000 kvadratinių kilometrų teritorijos“, – pareiškė jis ketvirtadienį savo kalboje Ankaroje.

Turkų pajėgos Šiaurės Sirijoje dislokuotos tam, kad apsaugotų Turkijos sieną, o taip pat tam, „kad čia užtikrintų taiką žmonėms regione“, kalbėjo prezidentas. Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu pabrėžė, kad, esant reikalui, Turkija planuojamą „saugumo zoną“ Šiaurės Sirijoje gali nustatyti savarankiškai.

„Mes galime vieni nustatyti šią zoną ir imtis reikalingų priemonių“, – sakė jis televizijos stočiai „A-Haber“. JAV prezidentas Donaldas Trumpas neseniai pasisakė už 30 km pločio „saugumo zonos“ sukūrimą palei Turkijos sieną.

Turkija jau daug metų reikalauja tokios zonos, kaip apsaugos nuo „Islamo valstybės“ teroristų ir kurdų Liaudies gynimo dalinių (YPG), kuriuos dėl glaudžių jų ryšių su Kurdistano darbininkų partija (PKK) laiko grėsme. Tačiau „saugumo zonos“ nustatymas reikštų, kad iš YPH turėtų pasitraukti iš teritorijos, o grupuotė su tuo kategoriškai nesutinka.

R T. Erdoganas trečiadienį Maskvoje su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu aptarė tolesnius veiksmus Sirijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių