R. T. Erdoganas: Turkijos ateitis yra Europoje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) šeštadienį paragino Europos Sąjungą užmegzti dialogą, ragindamas bloką nekurstyti priešiškumo augant įtampai Viduržemio jūros rytuose.

Ankaros sprendimas nusiųsti dujų žvalgymo laivą į vandenis, į kurias reiškia pretenzijas Graikija, išprovokavo įnirtingą žodžių karą su ES valstybėmis narėmis, anksčiau šį mėnesį dar vieneriems metams pratęsusiomis sankcijas Turkijai.

Bendrija ėmėsi tokių baudžiamųjų priemonių kaip draudimas gauti vizą ir turto įšaldymą asmenims, prisidėjusiems prie dujų žvalgymo ginčijamose Viduržemio jūros akvatorijose.

„Tikimės, kad ES tesės pažadus, nediskriminuos mūsų ar bent netaps įrankiu atviram priešiškumui nukreipti į mūsų šalį“, – vaizdu įrašu kreipdamasis į Turkijos valdančiosios partijos suvažiavimą pažymėjo R. T. Erdoganas.

„Nematome savęs niekur kitur, tik Europoje, – pridūrė jis. – Planuojame kurti savo ateitį kartu su Europa.“

Tokius komentarus turkų prezidentas išsakė, ES lyderiams ruošiantis per gruodį vyksiantį viršūnių susitikimą svarstyti, ar paskelbti Turkijai papildomų sankcijų dėl jos pastarojo meto veiksmų.

Turkų tyrimų laivas „Oruc Reis“ lieka ginčo centre, o Ankara šeštadienį pratęsė savo misiją Viduržemio jūros rytuose iki lapkričio 29 dienos, nepaisydama Atėnų protesto.

Nematome savęs niekur kitur, tik Europoje.

Toje pačioje kalboje R. T. Erdoganas pabrėžė, kad Turkija nori „aktyviai pasitelkti savo ilgalaikius ir glaudžius sąjunginius santykius su JAV regiono ir pasaulio problemoms spręsti“.

Jis nebuvo vienas pirmųjų pasaulio lyderių, pasveikinusių išrinktąjį JAV prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną).

Ir nors R. T. Erdoganas palaiko glaudžius ryšius su dabartiniu amerikiečių lyderiu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), tarp abiejų šalių tvyro įtampa dėl tam tikrų nesutarimų.

Turkijos sprendimas įsigyti pažangių rusiškų oro erdvės gynybos sistemų supykdė Vašingtoną. Tuo metu Ankara liko nepatenkinta JAV atsisakymu išduoti vieną musulmonų dvasininką, kaltinamą 2016 metais surengus nesėkmingą valstybės perversmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AZIJATUS per a n k s t i priimti į EUROPĄ,

AZIJATUS  per a n k s t i  priimti  į  EUROPĄ, portretas
tai a t v i r a i matosi iš jų LAIKYSENOS, --ypač iš ARTIMŲJŲ rytų regiono,----PIRMIAUSIA jie p r i v a l o susitarti TARPUSAVYJE/ ko iki šiol jie negeba padaryti/, manau , kad r e i k ė t ų į AZIJĄ g r ą ž i n t i ir IZRAELĮ, kad tarpusavyje greičiau rastš kompromisą

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Na, o man atrodo, kad babajų ateitis yra Azijoje. Vien jau tas faktas kad nusavino Konstantinopolio krikščionių soborą - įžūlus ir niekingas turkų žingsnis. Remia azerų grobikus prieš krikščionišką Armėniją. Akivaizdu, kad Turkija dar nepasimokė po pralaimėjimo prie Vienos prieš Lietuvos-Lenkijos kariuomenę...

Linkevicius turbūt sutiks

Linkevicius turbūt sutiks portretas
Nes su kaimynais baigta, liko plaukti į vakarus ir prisisaukem bėda. O Simasius buvo sugalvojęs statyt mečetė, neaišku pastate ar ne.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių