Rumunija sako galinti priimti 500 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos

Rumunija gali priimti 500 tūkst. pabėgėlių iš kaimyninės Ukrainos, jeigu krizė su Rusija dar paaštrėtų, antradienį pareiškė Rumunijos gynybos ministras Vasile Dancu (Vasilė Denku).

Nors V. Dancu sakė nesitikintis, kad į jo šalį atvyks daug žmonių, tačiau ES narė Rumunija yra pasirengusi priimti daugiau nei 500 tūkst.  pabėgėlių.

„Tai yra skaičius, kuriam esame pasiruošę“, – V. Dancu sakė žurnalistams.

Rumunija galėtų steigti priėmimo centrus, ypač dideliuose miestuose prie savo 650 kilometrų ilgio sienos su Ukraina, kalbėjo ministras.

Pirmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažino Maskvos remiamų separatistų valdomų Donecko ir Luhansko regionų nepriklausomybę ir pasiuntė į jų teritoriją savo karių. Šį žingsnį pasmerkė Vakarų šalys, kurios baiminasi plataus masto invazijos į Ukrainą.

Rumunijos lyderiai pasmerkė Maskvos sprendimą pripažinti separatistinių regionų nepriklausomybę. Prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) paragino tarptautinę bendruomenę duoti „griežtą atsaką“.

K. Iohannisas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad anksčiau antradienį kalbėjosi su savo lenkų kolega Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) ir Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen  (Urzula fon der Lajen) ir išreiškė paramą „neatidėliotinoms“ sankcijoms Rusijai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ale gerai

ale gerai portretas
bet jie ten neis. Iš ten į Vokietija ar Britanija nepabėgsi

Rapolas

Rapolas portretas
Gerai, kad Rumunija gali tiek daug priimti. ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių