Rusija ir Baltarusija bendras karines pratybas „Zapad“ planuoja surengti 2021-ųjų rugsėjį

Rusijos ir Baltarusijos didelės bendros karinės pratybos „Zapad 2021“ („Vakarai 2021“) vyks ateinančių metų rugsėjį, pranešė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Svarbiausias pajėgų praktinių veiksmų mokymų renginys bus rugsėjį suplanuotos Rusijos ir Baltarusijos strateginės pratybos „Zapad 2021“, nukreiptos į Sąjunginės valstybės karinio saugumo tolesnį stiprinimą“, – per aukšto rango kariškių pasitarimą sakė S. Šoigu.

Spalį Baltarusijos gynybos ministras Viktaras Chreninas sakė, kad šie manevrai „taps bendros pajėgų karinio valdymo parengimo pagrindiniu renginiu ateinančiais metais“.

„Turime bendrą regioninę pajėgų grupę, taip pat laikomės vieningo požiūrio į karines grėsmes Rytų Europos regione bei saugumo užtikrinimo klausimus“, – pridūrė jis.

2017 metų rugsėjį vykusiose ankstesnėse bendrose Rusijos ir Baltarusijos karinėse pratybose „Zapad 2017“, kaip oficialiai skelbta, dalyvavo maždaug 12,7 tūkst. kariškių, bet Baltijos šalys sakė, kad tų manevrų mastas buvo daug didesnis.

S. Šoigu spalį teigė, kad padėtis prie Rusijos ir Baltarusijos sienų su NATO valstybėmis išlieka „nerami“.

„Nerami padėtis išlieka prie Sąjunginės valstybės vakarinių sienų, kur NATO stiprina savo priešakinį buvimą“, – tąsyk jis sakė per vaizdo konferenciją.

„Regione esant dabartinei karinei ir politinei padėčiai, taip pat dėl naujų iššūkių ir grėsmių, visų pirma – dėl tarptautinio terorizmo, Rusijos gynybos ministerija Sąjunginės valstybės karinio saugumo užtikrinimą laiko vienu iš savo prioritetinių uždavinių“, – aiškino S. Šoigu.

NATO pažymi, kad Aljanso pajėgų stiprinimas prie bloko rytinių sienų visų pirma susijęs su didėjančiomis Maskvos karinėmis ambicijomis ir agresija prieš regiono šalis – Sakartvelą ir Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių