Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija neišduos Ukrainai „teisėto prezidento“ V. Janukovyčiaus

Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / "Reuters" nuotr.

Maskva neišduos Kijevui nuversto Ukrainos lyderio Viktoro Janukovyčiaus, kurį tebelaiko „visaverčiu, teisėtu prezidentu“, penktadienį paskelbė Rusijos generalinis prokuroras.

Atsakydamas į naujienų agentūros „Interfax“ klausimą, generalinis prokuroras Jurijus Čaika Simferopolyje pareiškė, kad „nemato pagrindo išduoti“ V.Janukovyčių Ukrainai.

„Viktoras Janukovyčius - visavertis, legitimus prezidentas. O ta valdžia, kuri šiandien yra Kijeve - ji atėjo per ginkluotą perversmą. Tai sakau kaip teisininkas“, - sakė J.Čaika.

„Mūsų duomenimis, jis neįvykdė jokių nusikaltimų, todėl nėra jokio pagrindo jo ekstradicijai“, - pridūrė generalinis prokuroras.

Tuo tarpu naujajai Ukrainos valdžiai, pasak J.Čaikos, jis turi daugybę klausimų. „Įvykdyta visa puokštė nusikaltimų ir juos būtina ištirti“, - pabrėžė jis.

Ukrainos naujoji valdžia vasario pabaigoje pradėjo procesą, siekdama V.Janukovyčiaus ekstradicijos, kai šis Kremliaus palaikomas lyderis pabėgo iš Kijevo ir pasitraukė į Rusiją po tris mėnesius trukusių protestų, išprovokuotų sprendimo nusigręžti nuo pastangų užmegzti glaudesnius ryšių su Europa ir grįžti prie draugystės su Maskva.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų