Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija per pandemiją neplanuoja karinių pratybų NATO pasienyje

2020-05-20 07:04

Rusija per koronaviruso pandemiją neplanuoja karinių pratybų prie NATO šalių sienos. Kariuomenė, be to, sumažins kitų pratybų skaičių, antradienį Maskvoje sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Rusija, anot jo, jau anksčiau kariniam aljansui pateikė tokių pasiūlymų, kad sustiprintų pasitikėjimą, tačiau šie liko be atsako.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Per plataus masto pratybas, pavyzdžiui, Juodojoje ar Baltijos jūroje, branduolinį ginklą turinti Rusija reguliariai naudoja savo naująsias hipergarsines raketas. Tokias bendras pratybas Maskva vis rengia ir su Kinija, bei tokiomis šalimis kaip Serbija. Daug Vakarų valstybių, taip pat NATO kaltina Rusiją dėl nepakankamo manevrų skaidrumo.

Koronaviruso krizė smarkiai paveikė ir Rusijos karines pajėgas. Iš viso šalyje, oficialiais duomenimis, virusas nustatytas 300 000 žmonių. Gynybos ministerijos informacija, tarp užsikrėtusiųjų yra 1 630 kariuomenės atstovų.

Santykiai tarp Rusijos ir NATO ypač pablogėjo dėl Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos. „Žinoma, pagrindinė problema yra ta, kad trūksta tiesioginių kontaktų tarp kariuomenių“, - kalbėjo S. Lavrovas. Susitikimai aukštesniu lygiu visiškai įšaldyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų