Rusija: sankcijos Mianmarui gali sukelti visuotinį pilietinį konfliktą

Rusija antradienį pareiškė nepritarianti sankcijoms Mianmaro chuntai ir perspėjo, kad tokios baudžiamosios priemonės galėtų išprovokuoti visuotinį pilietinį karą šalyje.

„Grasinimų ir spaudimo, įskaitant sankcijų taikymą dabartiniai Mianmaro valdžiai, kursas neturi perspektyvos ir yra labai pavojingas“, – vieną Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovą citavo naujienų agentūrą „Interfax“.

Tokia politika „pastumia birmiečius prie visuotinio pilietinio konflikto“.

Mianmare tęsiasi neramumui nuo vasario 1-osios, kai kariuomenė įvykdė valstybės perversmą ir nušalino civilinę lyderę Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či), nutraukdama demokratijos eksperimentą šalyje.

Vienos padėtį šalyje stebinčios NVO duomenimis, per protestus prieš perversmą ir prasiveržusį smurtą iš viso žuvo daugiau nei 550 žmonių.

Pasaulio galingosios valstybės spaudžia kariuomenę, taikydamos sankcijos jos plačiam verslo interesų tinklui, apimančiam, be kita ko, pelningą prekybą nefritais ir rubinais.

Tačiau iki šiol nei sankcijos, nei raginimai susilaikyti nuo smurto nedavė jokio rezultato, generolams ir toliau stengiantis numalšinti plačiai išplitusius neramumus.

Praėjusią savaitę JT Saugumo Taryba vienbalsiai „išreiškė didelį susirūpinimą dėl sparčiai prastėjančios padėties“.

Maskva siekia užmegzti ryšius su karine chunta, o Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Aleksandras Fominas praėjusį mėnesį dalyvavo kasmetiniame parade, per kurį buvo demonstruojama Mianmaro karinė galia.

Režimas Ginkluotųjų pajėgų dienos progą surengus tą paradą, šalyje buvo nukauti per 100 žmonių.

Parade Rusija taip pat demonstravo savo karinę techniką, įskaitant tankus T-72, naikintuvus MiG-29 ir sraigtasparnius Mi-24.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
kaip gali teroristinė šalis nepalaikyti kito teroristo.Ne veltui ruskių generolas buvo apdovanotas ordinu Mianmare tuo metu,kai už kelių kvartalų buvo žudomi žmonės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių