Rusija: Ukrainos kursas NATO link nesustiprins jos saugumo

  • Teksto dydis:

Ukrainos veržimasis į NATO tik dar labiau apsunkins jos padėtį ir nesustiprins jos saugumo, pareiškė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

Ukrainos veržimasis į NATO tik dar labiau apsunkins jos padėtį ir nesustiprins jos saugumo, pareiškė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

„Esu įsitikinęs, kad tai, kas šiandien paskelbta Ukrainos vadovybės, tik dar labiau apsunkins padėtį Ukrainoje“, – sakė jis žurnalistams, komentuodamas Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pareiškimą, kad šalies stojimas į NATO bus sprendžiamas visuotiniu referendumu.

„Tai nepridės saugumo Ukrainai, nepagerins Ukrainos liaudies gyvenimo“, – pridūrė S.Riabkovas.

Anot jo, Ukrainos veržimasis į NATO yra „pasekmė iliuzijų, kuriomis gyvena Kijevo lyderiai ir, deja, daugelis Vakaruose, kad geopolitinis šachmatų žaidimas – tai yra viskas, o žmonių gyvybės – niekis“.

S.Riabkovas prisiminė, kaip 2008-aisiais „Šiaurės Aljansas, spaudžiamas Jungtinių Valstijų, priėmė sprendimą, kuriame buvo frazė, kad Ukraina ir Gruzija taps NATO narėmis“.

„Mano nuomone, šis sprendimas buvo labiausiai griaunantis Europos saugumo sistemą ir labiausiai prieštaraujantis politinio ir diplomatinio proceso logikai iš visų sprendimų, priimtų pastaraisiais dešimtmečiais“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų viceministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
žinoma, kad NATO sustiprins Ukrainos saugumą, nes juk rusija jau bus atsikračiusi savo paranoiko caro putkino, visokie kiti ruskių oligarchai bus savosios liaudies pakarti, išmesti, gal kai kas spės pabėgti, ir atgims rusijoje spalio dvasia, visi liaupsins kitą carą, nes rusijos didžiarusiški šovinistai negalės nei gyventi nei bent kiek mąstyti be vadovo - kažkokio caro. Juo rusijoje gali būti ir virėja. ruskiams baisu, kad ir Ukraina eina Europos kryptimi, ruskiai net nemoka paslėpti savo nepasitenkinimo, tačiau teks jiems susitaikyti.

cha cha cha

cha cha cha portretas
Niekam ukraina nereikalinga ,nei nato,nei ES Sita valdzia nesugebes suvaldyti fasizma ir banditizma ukrainoj ir nebus priimta nei i nato,nei i ES

cha cha cha

cha cha cha portretas
Oi, kaip nenori fašistinė Kremliaus chunta paleisti Ukrainos iš savo politinės orbitos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių