Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija uždraudė atvykti į jos teritoriją ES lyderiams

2022-03-31 18:40

Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paskelbė išplėtusi Europos Sąjungos pareigūnų, kuriems yra uždrausta atvykti į šalies teritoriją, sąrašą, atsakydama į sankcijas, įvestas Maskvai dėl jos karinės invazijos Ukrainoje.

Maskva
Maskva / Scanpix nuotr.

Rusijai, vasario 24 dieną pradėjusiai karinį puolimą prieš Ukrainą, Vakarų šalys, įskaitant ES nares, paskelbė virtinę griežtų sankcijų.

„Suvaržymai taikomi Europos Sąjungos aukščiausiajai vadovybei, įskaitant keletą eurokomisarų ir ES karinių struktūrų vadovų, taip pat didžiąją daugumą Europos Parlamento narių, skatinančių antirusišką politiką“, – sakoma URM pranešime.

Į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą taip pat įtraukta „aukšto rango pareigūnų... visuomenės veikėjų ir žiniasklaidos darbuotojų, asmeniškai atsakingų už antirusiškų sankcijų propagavimą, rusofobinių nuotaikų kurstymą ir rusakalbių gyventojų teisių bei laisvių varžymą“, nurodė ministerija.

URM pridūrė, kad ES delegacija Maskvoje buvo informuota apie šį sprendimą, ir pareiškė, kad „bet kokios priešiškos sankcijos“, įvedamos ES ir jos narių, sulauks „rūstaus atsako“.

Bendrijos sankcijos yra nutaikytos į Rusijos ekonomiką; jomis taip pat įvedami draudimai atvykti į ES teritoriją ir įšaldomas turtas, susijęs su Maskvos režimo įtakingais veikėjais, įskaitant prezidentą Vladimirą Putiną.

 

Daugiau naujienų