Rusijos premjeras rekomenduoja karantiną šalies mastu

Dėl koronaviruso pandemijos draudimas gyventojams išeiti iš namų gali būti paskelbtas visoje Rusijoje, o ne tik sostinėje Maskvoje. Tai pirmadienį pasiūlė ministras pirmininkas Michailas Mišustinas.

Sričių gubernatoriai ir administracijų vadovai esą turėtų atsižvelgti į Maskvos patirtį. Be to, jie turėtų sudaryti galimybę „imtis tokių priemonių regionuose“. „Dabar mūsų uždavinys yra suvaldyti viruso plitimą“, - pabrėžė vyriausybės vadovas.

Sostinėje ir jos apylinkėse nuo pirmadienio galioja draudimas gyventojams palikti namus. Išimtys galimos tik vykstantiesiems į darbą, apsipirkti ar į vaistinę. Taip pat galima nueiti iki šiukšlių konteinerio ir 100 metrų atstumu nuo gyvenamosios vietos pavedžioti šunį.

Maskvoje, didžiausiame Europos mieste, oficialiais duomenimis, infekuotųjų yra daugiausiai Rusijoje – per 1 000.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šią savaitę yra paskelbęs nedarbo savaite. Be to, Rusija pirmadienį uždarė savo sienas. Skrydžiai ir traukinių judėjimas į užsienį nevyksta jau kelias dienas.

Rusijoje pastarąją parą naujuoju koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius padidėjo 302 ir išaugo iki 1836, infekuotųjų rasta 71-ame šalies regione. Iki šiol pasveiko 66 žmonės, mirė devyni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys

Kazys portretas
O kam, juk ten viskas valdoma, nustebino.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių