Rusijos Saugumo Taryba: teisinio pagrindo sustabdyti „Nord Stream 2“ nėra

  • Teksto dydis:

Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą plėtros projektas „Nord Stream 2“ visiškai atitinka tarptautinę teisę, teisinio pagrindo jį sustabdyti nėra, skelbia Rusijos Federacijos Saugumo Taryba (RFST).

„Nėra teisinio pagrindo sustabdyti ar atšaukti „Nord Stream 2“ projektą. Jis visiškai atitinka tarptautinės teisės normas dėl jūrų ir aplinkos apsaugos, Europos Sąjungos Trečiąjį energetikos paketą, Suomijos, Švedijos, Danijos ir Vokietijos atitinkamus teisės aktus“, – pabrėžė RFST sekretoriaus pavaduotojas Aleksandras Venediktovas.

„Šio projekto oponentai tai puikiai supranta ir naudojasi ne teisinėmis priemonėmis, naudojasi neteisėtus instrumentus, kurie yra ne tik nukreipti prieš Rusijos dujotiekio projektą, bet ir kelia grėsmę.

JAV administracija rengiasi skelbti sankcijas „Nord Stream 2“ projekto dalyviams, jį laikydama ne ekonominiu, o politiniu, kuris suteiks Rusijai papildymų galimybių energijos išteklius naudoti kaip geopolitinį ginklą.

Maždaug trečdalį Europos dujų rinkos jau dabar kontroliuojanti Rusija antrąjį dujotiekį per Baltijos jūrą iki Vokietijos tikisi nutiesti iki 2020 metų pradžios. Vamzdynas padvigubintų šio rusiškų dujų eksporto koridoriaus pajėgumą. Dalis Europos valstybių nuogąstauja, kad tai leistų Maskvai eliminuoti Ukrainą kaip rusiškų dujų tranzito valstybę, o padidėjusią Europos priklausomybę nuo jų – panaudoti kaip politinio poveikio priemonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lkauniete

lkauniete portretas
..laukiu teisingo ZEMES zmoniu sprendimo: viskas ,kas yra ZEMES kloduose!===yra VISU tautu turtas[jei kazka tos mokslininkai sukure=tai jau asmenishkai tik tos tautos,taciau ==kas randasi ZEMEJE==yra visiems mums priklausantis turtas

TO VATŲ TAUTAI

TO VATŲ TAUTAI portretas
RUSAI TĄ VAMZDĮ SUKIŠ TAU Į SUBINĘ IR TOKIEMS PAT,KAIP TU

Vatų tautai

Vatų tautai portretas
Rusai, kiskites savo triūbą sau patiems į užpakalį. Vergų tauta.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių