Pereiti į pagrindinį turinį

S. Lavrovas aptarė Ukrainos taikos planus su kolegomis iš Prancūzijos ir Vokietijos

2014-09-04 17:17
BNS inf.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / AFP nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį su kolegomis iš Prancūzijos ir Vokietijos aptarė pasiūlymus dėl ugnies nutraukimo Rytų Ukrainoje ir akcentavo būtinybę pasinaudoti postūmiu konfliktui užbaigti, Kijeve ir tarp prorusiškų separatistų.

S.Lavrovas ir prancūzų užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas (Loranas Fabiusas) „išreiškė viltį“, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasiūlytas ugnies nutraukimas padės suburti konflikto šalis per penktadienio derybas Minske, sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) pareiškime.

Jame nurodoma, kad S.Lavrovas ir vokiečių ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas-Valteris Šteinmejeris) „akcentavo, kaip svarbu vengti bet kokių veiksmų, kurie galėtų pakirsti šią pozityvią tendenciją“.

Kaip nurodoma BBC tinklalapyje, Rusijos URM pareiškė, kad Rusijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrai palaiko Kijevo pastangas nutraukti ugnį Ukrainos rytuose.

„Buvo pareikštas visiškas palaikymas pastarųjų dienų pastangoms užtikrinti susitarimą tarp Kijevo ir pašauktinių (separatistų) Ukrainos pietryčiuose dėl ugnies nutraukimo, sunkiosios ginkluotės ir aviacijos nenaudojimo“, – sakoma Rusijos URM pranešime.

Tuo tarpu Vokietijos ministras F.W.Steinmeieris vokiečių žiniasklaidai pasakė, kad „Ukrainos prezidentui, ir ypač Rusijos prezidentui, tenka šioje situacijoje didžiausia atsakomybė, ne tik savo liaudžiai, bet ir visai Europai“.

Daugiau naujienų