A. Schallenbergas prisaikdintas naujuoju Austrijos kancleriu

Ligšiolinis užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenbergas pirmadienį prisaikdintas naujuoju Austrijos kancleriu. Po kelias dienas trukusios politinės krizės jis poste pakeitė Sebastianą Kurzą.

Dėl korupcijos tyrimų prieš konservatorių S. Kurzą valdančiajai koalicijai priklausantys žalieji pareikalavo jį pakeisti ir pareiškė, kad priešingu atveju koalicija žlugs.

„Mes visi tikimės, kad vyriausybė dabar vėl kartu dirbs ir kartu judės į priekį“, – sakė naująjį kanclerį prisaikdinęs prezidentas Alexanderis Van der Bellenenas. Turėdamas diplomatinių įgūdžių, A. Schallenbergas esą sudarys tam geriausias sąlygas.

35-erių S. Kurzas šeštadienį pasitraukė iš kanclerio pareigų, kai tyrėjai prieš kelias dienas paskelbė apie prieš jį inicijuotą tyrimą dėl korupcijos.

Jis paprašė prezidento A. van der Belleno skirti į jo postą A. Schallenbergą, kuris nuo 2019 m. dirbo šalies užsienio reikalų ministru.

A. Schallenbergas taip pat yra S. Kurzo konservatyvios Liaudies partijos (OeVP) narys.

S. Kurzo sprendimas pasitraukti užtikrins tolesnį valdančiosios koalicijos tarp jo partijos ir žaliųjų darbą.

Šiuo metu prieš S. Kurzą vykdomas tiriamas dėl kaltinimų, kad vyriausybės lėšos buvo naudojamos skelbti jam palankius žiniasklaidos pranešimus ir suklastotas nuomonės apklausas, kai 2016 m. jis ėjo užsienio reikalų ministro pareigas. Jis kaltę neigia.

Tyrėjai praėjusį trečiadienį surengė kratas S. Kurzo, OeVP ir finansų ministerijos biuruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
cia Austrijoje, Lietuvoje tai diktatura.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių