Šiaurės Korėja įspėja JT, kad atsidūrė ant branduolinio karo slenksčio

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja antradienį Jungtinėms Tautoms (JT) pareiškė, kad pusiasaliui gresia branduolinis karas dėl, jos nuomone, Jungtinių Valstijų priešiškumo.

Tą pačią dieną, kai JT generalinis sekretorius Antonio Gutteresas (Antoniju Guterišas) perspėjo dėl naujų branduolinio ginklavimosi varžybų, Šiaurės Korėja pareiškė, kad JAV veiksmai per pastaruosius metus priartino pusiasalį prie branduolinio karo slenksčio.

Šiaurės Korėjos ambasadorius Jungtinėse Tautose Kim Songas pasmerkė Pietų Korėjos veiksmus, kurių ėmėsi prezidentas Yoon Suk-yeolas (Jun Sukjolas) – konservatorius, siekiantis glaudesnio bendradarbiavimo su Vašingtonu ir istorine varžove Japonija.

„Dėl savo pataikaujančios ir žeminančios politikos, kai priklausoma nuo išorės jėgų, – sakė Kim Songas kalboje Generalinėje Asamblėjoje, – Korėjos pusiasalis atsidūrė pavojingoje padėtyje su neišvengiama branduolinio karo grėsme“.

Jis atkreipė dėmesį į neseniai sudarytą branduolinių klausimų konsultacinę grupę, per kurią Jungtinės Valstijos tikisi geriau integruoti savo branduolinius pajėgumus į Pietų Korėjos reguliariąsias pajėgas, o abi sąjungininkės aktyviau dalysis informacija ir planuos nenumatytus atvejus.

Kim Songas teigė, kad grupė yra „pasiryžusi suplanuoti, vykdyti ir įvykdyti prevencinį branduolinį smūgį prieš KLDR“, pavartodamas oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo santrumpą.

„Dabar JAV pereina prie praktinio etapo, kai pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius dažnai siunčia strateginius atominius povandeninius laivus ir bombonešius su branduoliniais ginklais į Korėjos pusiasalį ir aplink jį, kad įgyvendintų savo grėsmingus ketinimus išprovokuoti branduolinį karą“, – sakė jis.

Šiaurės Korėja pasmerkė Jungtines Valstijas, Japoniją ir Pietų Korėją dėl kelių iššaukiančių raketų bandymų.

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija ne kartą sakė, kad yra pasirengusi dialogui su Šiaurės Korėja be išankstinių sąlygų, tačiau Pchenjanas nerodė susidomėjimo darbinio lygio derybomis.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) surengė tris istorinius asmeninius susitikimus su totalitarinės valstybės vadovu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu), per kuriuos pavyko sumažinti įtampą, tačiau nepavyko pasiekti jokio ilgalaikio susitarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VISKAS LOGIŠKA...

VISKAS LOGIŠKA... portretas
Ar ne teisybę sako Š.Korėja? Amerika atominį ginklą 1945 metais panaudojo prieš Japoniją ne ginimosi, o puolimo tikslais. Ar jai iki šiol bent kas pagrūmojo pirštu? Neabejoju, kad Rusija, reikalui esant, be jokių abejonių padarys tą patį. O gal ji neturi teisės rūpintis savo saugumu, kaip tai trimituoja banditai iš už Atlanto?

Pakrante

Pakrante portretas
Tie visokie čiukai ima ant glotkes,o tie šika į kelnes !

Pakrante

Pakrante portretas
Tu pats supratai ką čia parašiai ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių