Pereiti į pagrindinį turinį

Sirijos prezidentas laukia veiksmų po J. Kerry pasisakymų apie derybas

2015-03-16 13:10
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) pirmadienį pareiškė, jog laukia Jungtinių Valstijų „veiksmų“ po to, kai valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) pripažino, kad būtina derėtis su Damasku siekiant užbaigti šią šalį krečiantį konfliktą.

„Vis dar klausomės komentarų ir turime palaukti veiksmų, tuomet ir nuspręsime“, - sakė B.al Assadas interviu Irano televizijai.

J.Kerry interviu, kuris buvo parodytas sekmadienį, sakė, kad Jungtinės Valstijos turės derėtis su B.al Assadu dėl politinės pereigos Sirijoje.

Vašingtonas ilgą laiką tvirtino, kad B.al Assadas turi būti pakeistas per suderėtą politinę pereigą, bet bendro priešo – griežtosios linijos kovotojų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) – iškilimas, regis, sušvelnino Vakarų poziciją Sirijos lyderio atžvilgiu.

Prancūzija: Sirijos prezidentas  negali likti valdžioje

Prancūzija pirmadienį pareiškė nepritarianti deryboms su Sirijos prezidentu Basharu al Assadu (Bašaru Asadu), nors JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) užsiminė apie derybų su Sirijos lyderiu galimybę.

Atsakydama į J.Kerry pareiškimą Prancūzijos užsienio reikalų ministerija priminė ministro Laurent'o Fabiuso (Lorano Fabiuso) vasario pabaigoje pasakytus žodžius, jog derybose, kurios atvertų kelią vienybės vyriausybės sudarymui, turi dalyvauti dabartinio režimo elementai ir opozicijos nariai.

„Aišku, kad mūsų požiūriu Basharas al Assadas negali būti įtrauktas į šią struktūrą“, – pareiškė Užsienio reikalų ministerija, cituodama L.Fabiusą.

Sekmadienį parodytame interviu J.Kerry sakė, kad Jungtinės Valstijos turės derėtis su B.al Assadu dėl politinės pereigos Sirijoje.

Vašingtonas ilgą laiką tvirtino, kad B.al Assado neturėtų būti per suderėtą politinę pereigą, bet bendro priešo – griežtosios linijos kovotojų grupuotės „Islamo valstybė“ – iškilimas, regis, sušvelnino Vakarų poziciją Sirijos lyderio atžvilgiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų