Suomija naikins apribojimus, kai bus paskiepyta 80 proc. visuomenės

Suomijoje paskutiniai koronaviruso apribojimai bus panaikinti, kai 80 proc. vyresnių nei 12 metų amžiaus žmonių bus visiškai paskiepyti, pirmadienį pranešė vyriausybė ir pridūrė, jog šį tikslą pasiekti tikisi iki spalio.

 

 

„Mūsų tikslas yra atverti visuomenę ir išlaikyti ją atvirą“, - po ministrų kabineto posėdžio apie šalies koronaviruso strategiją žurnalistams Helsinkyje sakė ministrė pirmininkė Sanna Marin. „Didėjanti skiepijimo aprėptis yra mūsų raktas tai pasiekti“, - sakė S. Marin ir pridūrė, kad ribojimai bus naikinami palaipsniui padėčiai dėl viruso gerėjant.

Rečiausiai apgyvendinta Europos Sąjungos valstybė Suomija per visą pandemiją išlaikė vieną žemiausių bloko infekcijos lygį, nors pastaraisiais mėnesiais atvejų labai padaugėjo, ypač tarp neskiepytų grupių, tokių kaip jaunimas. Visuomenės sveikatos priežiūros institucija THL pirmadienį pranešė apie daugiau nei 130 tūkst. visų infekcijų ir 1 036 su koronavirusu susijusias mirtis šioje Šiaurės šalyje, turinčioje 5,5 mln. gyventojų, 53,2 proc. jų yra pilnai vakcinuoti.

Restoranai ir barai didesnio plitimo zonose priversti trumpinti darbo valandas ir riboti pajėgumus, kai kur vietos valdžios institucijos rekomenduoja žmonėms dirbti nuotoliniu būdu ir dėvėti kaukes viešose uždarose patalpose. Anksčiau pirmadienį vyriausybė pasiūlė nutraukti dviejų metrų socialinio atsiribojimo taisyklę, kuri šiuo metu taikoma dideliems susibūrimams ir kultūriniams renginiams, o pakeitimas greičiausiai bus parlamento patvirtintas artimiausiomis dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavyzdys

pavyzdys portretas
Izraelis paskiepijo virš 90 procentų gyventojų, neskiepyti liko tik esą dėl sveikatos stovio negalintys skiepytis, rezultate susirgimų skaičius padidėjo 10 kartų ir Izraelis tapo juodai juodas :)

Sunku patikėti,

Sunku patikėti, portretas
kad Suomijoj tiek daug kvailių, kaip Lietuvoj.

jei

jei portretas
jau saltakraujai skandinavai iki to dasiryto tai nera zodziu negi sis kipsas ir ju smegenis paliete ar planeta uzvalde kazkokie ateiviu klonai?=======
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių