Suomijos premjerė po nutekinto įrašo pasirengusi atlikti narkotikų testą

Suomijos ministrė pirmininkė ketvirtadienį pareiškė, kad ji mielai atliktų narkotikų testą, kai sulaukė kritikos pasirodžius vaizdo įrašui iš vieno privataus vakarėlio, kuriame dalyvavo.

Nutekintu vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip 36 metų Sanna Marin (Sana Marin) šoka ir dainuoja su grupe žmonių, buvo plačiai dalijamasi socialiniuose tinkluose ir vietos žiniasklaidoje.

Buvo tokių, kurie iš įraše girdimų vakarėlio dalyvių komentarų darė išvadas, kad ten kalbėta apie narkotikus. Ši tema sulaukė daug diskusijų socialiniuose tinkluose, tačiau premjerė kalbas apie narkotikus neigia.

„Neturiu ko slėpti. Nevartojau narkotikų, todėl be jokių problemų galiu atlikti testus“, – S. Marin pareiškė žurnalistams ketvirtadienį.

Ji sakė, kad „leido vakarą su draugais“ ir kad vaizdo įrašai buvo „nufilmuoti privačiose patalpose“.

Kai kurie kritikavo S. Marin šokį vaizdo įraše kaip netinkamą ministrei pirmininkei, kiti gynė jos teisę mėgautis privačiu vakarėliu su draugais.

Parlamento narys Mikko Karna (Mikas Karma) iš S. Marin koalicinei vyriausybei priklausančios Centro partijos tviteryje parašė, kad „būtų išmintinga“ vadovei „savo noru atlikti narkotikų testą“.

Premjerė žurnalistams sakė, kad vakarėlyje buvo vartojamas alkoholis, tačiau neigė vartojusi narkotikų ar mačiusi, kad kas nors iš vakarėlio dalyvių vartojo narkotikus.

Ją palaikė jos partija, o Socialdemokratų partijos parlamentinės frakcijos vadovas Antti Lindtmanas (Antis Lintmanas) pareiškė, kad „nemato jokių didelių problemų, susijusių su šokiais privačiame renginyje su draugais“.

Ar S. Marin turėtų atlikti narkotikų testą, „yra pačios ministrės pirmininkės reikalas“, tęsė jis.

S. Marin – kuri buvo paskirta premjere 2019-aisiais, būdama 34 metų, anksčiau sulaukė kritikos dėl vakarėlių savo oficialioje rezidencijoje.

2021 metų gruodį premjerė sukėlė skandalą paaiškėjus, kad ji šoko iki ryto, nors žinojo, kad turėjo kontaktą su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu.

Tuo metu Suomijos televizijos kanalo MTV3 užsakymu atlikta apklausa parodė, kad du trečdaliai respondentų mano, jog S. Marin naktinis pasilinksminimas buvo „rimta klaida“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Valstybes gėda ne premjere

Koka

Koka portretas
Koksas laikosi kraujyje iki triju paru,ko iskart kraujo nedave? Durniui aisku,kad vartojo ir dar ten su kazkuom vedusi glebesciavosi

Vatnykas

Vatnykas portretas
Elementari kvaiša, kaip tokias vištas geiropiečiai padaro premjerais ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių