Tailandas turistų iš užsienio gali neįsileisti iki metų pabaigos

Tailando turizmo valdybos (TAT) atstovai pareiškė, kad šalies sienos turistams iš užsienio gali neatsiverti iki 2021 metų, nes karalystės valdžia baiminasi naujos COVID-19 bangos dėl įvežtinio užkrato, praneša portalas „TTG Asia“.

„TAT direktoriaus pavaduotojas Chattanas Kunjara Na Ayudhya (Čatanas Kundžara Na Ajudchja) pabrėžė, jog kol kas nežinoma, kada Tailandas gali atidaryti sienas. Jo žodžiais, karalystės valdžia tokią galimybę vertina labai atsargiai, ir nėra jokių prielaidų sienas užsienio turistams atverti šiais metais“, – rašo „TTG Asia“.

Jis pripažino, kad toks netikrumas ir tolimos perspektyvos gniuždo šalies turizmo sektorių, kuris iki pandemijos turėjo 4 mln. darbuotojų.

„Paprastai Kalėdų laikotarpis yra aukštasis sezonas, kuriam dabar gresia pavojus. Nuogąstavimų kelia ir Kinijos Naujųjų metų laikotarpis vasarį“, – sakė Ch.K. Ayudhya.

Tailando valdžia sustabdė derybas dėl plataus masto „turizmo koridorių“ sukūrimo, COVID-19 atvejų vėl pradėjus daugėti šalyse, kurios, kaip atrodė, susitvarkė su epidemija.

„Svarstoma sukurti lokalius „turizmo koridorius“, kuriais turistai iš vyriausybės parinktų valstybių galėtų vykti 30 dienų trukmės atostogų, pavyzdžiui, į Puketą ar Samujį“, – teigė Ch.K. Ayudhya.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių