Tailande legalizuota tos pačios lyties asmenų santuoka

  • Teksto dydis:

Tailandas antradienį tapo pirmąja Pietryčių Azijos valstybe, legalizavusia tos pačios lyties asmenų santuokas.

Aktyvistai istorinį parlamento balsavimą vadina pergale.

Senatas 130 balsais pritarė atitinkamiems santuokos įstatymo pakeitimams. Prieš įstatymo projektą balsavo keturi senatoriai, dar 18 susilaikė.

Įstatymas turi įsigalioti vėliau šiais metais.

Po Senato balsavimo įstatymas bus pateiktas karaliui Maha Vajiralongkornui (Mahai Vačiralongkonui) patvirtinti ir įsigalios praėjus 120 dienų po paskelbimo oficialiajame leidinyje.

Azijoje Tailandas yra trečia vieta po Taivano ir Nepalo, kur tos pačios lyties asmenys galės susituokti. Aktyvistai tikisi, kad pirmosios vestuvės galės įvykti spalį.

„Tai pergalė žmonėms. Šiandien tai pagaliau vyksta Tailande“, – dar prieš balsavimą parlamente reporteriams sakė deputatas Tunyawajas Kamolwongwatas (Tuniavadžas Kamolvongvatas) iš progresyviosios partijos „Phak Kao Klai“.

Pataisomis santuokos įstatymuose žodžiai „vyrai“, „moterys“, „vyrai“, „žmonos“ pakeičiami lyties atžvilgiu neutraliais terminais.

Tos pačios lyties asmenų poroms taip pat suteikiamos tokios pačios kaip ir heteroseksualams teisės kalbant apie įvaikinimą ir paveldėjimą.

Ministras pirmininkas Srettha Thavisinas (Sreta Tavisinas), reiškęs paramą LGBTQI bendruomenei ir įstatymo projektui, vėliau atvers savo oficialią rezidenciją aktyvistams ir šalininkams švęsti.

Žemieji parlamento rūmai įstatymą priėmė kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raske su simonka

raske su simonka portretas
pyzzdinkit i tailanda, galesit ne tik vienas kita ruurint, bet ir pas merga su kiausais nueit

ot tokią naujieną

ot tokią naujieną portretas
šūdlaikraštis skelbia, džiaugiasi. Tfū

Anonimas

Anonimas portretas
NORS SU KROKODILU...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių