Pereiti į pagrindinį turinį

Talibano lyderis kaltina JAV tęsiant atakas per taikos derybų piką

2019-08-08 19:48
BNS inf.

Talibano lyderis Haibatullah Akhundzada (Haibatula Achundzada) apkaltino JAV dėl suintensyvėjusių atakų Afganistane ir suabejojo amerikiečių noru siekti taikos proceso šalyje, ketvirtadienį pranešė ispanų naujienų agentūra EFE.

Haibatullah Akhundzada
Haibatullah Akhundzada / Reuters nuotr.

„Žvėriško JAV bombardavimo nesitaikant sustiprėjimas derybų metu, atakos prieš taikias teritorijas ir prieštaringi politikų bei kariškių pareiškimai metė abejonių šešėlį ant šio proceso ir sukėlė įtarimų dėl jūsų ketinimų“, – sakoma Talibano lyderio pareiškime.

Jis sakė, kad derybų baigtis priklauso nuo abipusio pasitikėjimo, ir paragino JAV „nutraukti šiuos veiksmus“.

Pasak jo, Talibanas dėl derybų su JAV nusiteikęs kuo rimčiausiai ir nori rasti sprendimą, kuris sudarytų sąlygas „nutraukti 18 tragedijos metų“.

Tuo tarpu Afganistano pasiuntinė Jungtinėse Valstijose Roya Rahmani (Roja Rahmani) interviu naujienų agentūrai AP pareiškė, kad Talibano atakos prieš taikius gyventojus pakerta tikėjimą derybomis dėl konflikto Afganistane užbaigimo.

„Tiesiog neįmanoma suprasti, kodėl kažkas, galvojantis apie taiką, norėtų toliau žudyti žmones“, – sakė ambasadorė.

Per trečiadienį surengtą naujausią išpuolį, už kurį atsakomybę prisiėmė Talibanas, Kabule žuvo mažiausiai 14 žmonių, o dar 145 buvo sužeisti.

Dohoje šiuo metu vyksta eilinis JAV ir Talibano atstovų derybų ratas. Talibano atstovas antradienį sakė, kad delegacijoms Katare pavyko išspręsti nesutarimus dėl JAV pajėgų išvedimo iš Afganistano.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų