Tarptautinė kovos su pinigų plovimu organizacija įtraukė Monaką į „pilkąjį sąrašą“

Tarptautinė kovos su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu organizacija FATF (Financial Action Task Force) penktadienį pranešė, kad įtraukė Monaką  į „pilkąjį sąrašą“ šalių, kurių stebėsena sustiprinta.

Monakas savo ruožtu pareiškė, kad sieks būti išbrauktas iš FATF „pilkojo sąrašo“ pagal grafiką, dėl kurio susitarta su institucija.

„Kunigaikštystė patvirtina savo pasiryžimą įgyvendinti naujausias FATF rekomendacijas, išdėstytas deklaracijoje, laikantis numatytų terminų“, – pareiškė vyriausybė.

Plenariniame posėdyje Singapūre ji taip pat įtraukė Venesuelą į sąrašą šalių, kurios, kaip manoma, turi „strateginių trūkumų“ kovojant su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu. Vis dėlto jos bendradarbiauja su FATF, kad ištaisytų problemas, ir joms taikoma griežtesnė stebėsena.

Jamaika ir Turkija buvo išbrauktos iš FATF griežčiau stebimų šalių sąrašo.

Daugiau kaip 200 šalių ir jurisdikciją turinčių subjektų yra įsipareigoję įgyvendinti FATF rekomendacijas, kuriomis reguliariai peržiūrimos jų pastangos kovoti su pinigų plovimu, terorizmo finansavimu ir ginklų platinimu.

FATF taip pat yra sudariusi „juodąjį sąrašą“ šalių, kurios laikomos didelės rizikos jurisdikcijomis.

Šalys raginamos taikyti atsakomąsias priemones Iranui ir Šiaurės Korėjai, siekiant apsisaugoti nuo minėtų problemų, ir įspėjo dėl pastarosios „neteisėtos veiklos, susijusios su masinio naikinimo ginklų platinimu ir jos finansavimu“.

Ji paragino šalis nutraukti visus verslo santykius su Šiaurės Korėjos bankais ir apriboti verslo santykius su Pchenjano subjektais.

FATF taip pat paragino šalis taikyti atsakomąsias priemones Iranui, kuris, kaip ji pažymėjo, nėra ratifikavęs Palermo ir Kovos su terorizmo finansavimu konvencijų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O, į kokį sąrašą įtraukta fašistinė Rusija už terorizmo finansavimą ir pinigų plovimą? Į juodajį?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių