Tokijuje vėl areštuotas buvęs „Nissan“ vadovas

Buvęs automobilių gamybos milžinės „Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas ankstyvą ketvirtadienį vėl areštuotas Tokijuje dėl naujų kaltinimų finansiniais nusižengimais, nors automobilių pramonės magnatas juos vadina „bjauriais ir sufabrikuotais“.

Valdžia areštavo 65-erių metų C. Ghosną praėjus mažiau nei mėnesiui po jo dramatiško paleidimo už užstatą po daugiau negu 100 sulaikymo dienų.

Pakartotinis jo areštas buvo naujausias posūkis byloje, kuri purto Japoniją ir verslo pasaulį nuo lapkričio mėnesio.

Remiantis vietine žiniasklaida, prokurorai pristatė C. Ghosną į laikiną buvimo vietą centriniame Tokijuje ankstyvą ketvirtadienį ir jis greitai su jais išvyko automobiliu.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas prie minėto namo matė keletą tamsiai apsirengusių vyrų, saugančių įėjimą į pastato automobilių stovėjimo aikštelę ir patruliuojančius policijos pareigūnus. Taip pat - dešimtis susirinkusių žurnalistų.

C. Ghosnas per savo atstovus paskelbė pranešimą, kuriame areštą pavadino „bjauriu ir sufabrikuotu“.

„Tai yra naujos kai kurių „Nissan“ narių pastangos mane nutildyti, suklaidinant prokurorus. Kam areštuoti mane, jeigu nenorima bandyti manęs sulaužyti? Bet aš nesulaužomas“, - sakė jis, tikindamas, kad yra nekaltas dėl jam mestų kaltinimų.

Trečiadienį pasirodė pranešimai, kad prokurorai svarsto areštuoti C. Ghosną, nes įtaria jį buvus susijusiu su mažiausiai 32 mln. JAV dolerių fondų perkėlimu paskirstytojui Omane.

Remiantis su šiuo klausimu susipažinusiu šaltiniu, dalis minėtų pinigų, kaip manoma, buvo panaudoti prabangiai jachtai C. Ghosnui ir jo šeimai pirkti.

Buvęs automobilių pramonės magnatas jau susidūrė su trimis kaltinimais finansiniais nusižengimais dėl nepranešto atlyginimo ir asmenių investicijų nuostolių perkėlimo „Nissan“.

Trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ jis pirmą kartą paneigė bet kokius nusižengimus, tam naudodamas naujai sukurtą paskyrą. Jo atstovai spaudai patvirtino, kad paskyra autentiška ir pranešė apie planuojamą spaudos konferenciją.

„Aš rengiuosi pasakyti tiesą apie tai, kas vyksta. Spaudos konferencija rengiama ketvirtadienį, balandžio 11 dieną“, - teigiama socialiniame tinkle anglų ir japonų kalbomis.

Nuo paleidimo už užstatą kovo 6 dieną C. Ghosnas buvo skrupulingai tylus, nors vietinė ir tarptautinė žiniasklaida bandė gauti jo interviu.

Jo advokatas Junichiro Hironaka kalbėjo vietoj buvusio „Nissan“ vadovo ir patvirtino savo kliento nekaltumą. J. Hironaka teigė, kad tai nebus sąžiningas teismas, nes „Nissan“ sėkmingai bando paveikti prokurorus.

Valdant C. Ghosnui „Nissan“ atsigavo ir suformavo aljansą su „Renault“ ir „Mitsubishi Motors“, kuris tapo daugiausia automobilių parduodančia grupe pasaulyje.

Beveik iš karto po arešto C. Ghosnas buvo pašalintas iš „Nissan“ ir „Mitsubishi Motors“ vadovo pareigų. „Renault“ reagavo lėčiau, bet C. Ghosnas galiausiai atsistatydino ir iš Prancūzijos bendrovės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių