Ukraina skelbia sėkmingai baigusi derybas su TVF dėl naujos kreditavimo programos

Ukraina sėkmingai baigė derybas su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl naujos kreditavimo programos aštuoniolikai mėnesių, kurią fondo valdytojų taryba turėtų patvirtinti šią savaitę, pareiškė Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis.

„Baigėme derybas su TVF. Prezidentas (Volodymyras Zelenskis – red.) taip pat turėjo telefoninį pokalbį su TVF vadove (Kristalina Georgieva – red.), ir mes tikimės birželio 5-ąją pasirašyti sutartį bei netrukus po to sulaukti pirmosios išmokos. Nauja programa – 18 mėnesių, o 5 mlrd. JAV dolerių vertės paskola – penkeriems metams“, – sakė Ukrainos vyriausybės vadovas.

„Tai bus paskola pagal fondo „stand-by“ priemonę su gana supaprastintomis sąlygomis, kurios leis mums ramiai judėti į priekį, įveikiant koronaviruso pandemijos krizės padarinius“, – pabrėžė D. Šmyhalis.

Jo žodžiais, pirmoji išmoka pagal naująją TVF finansinės pagalbos Ukrainai programą gali būti 1,9 mlrd. JAV dolerių vertės, ir ją Kijevas tikisi gauti jau šios savaitės pabaigoje. Anot D. Šmyhalio, 1,6 mlrd. dolerių tikimasi sulaukti rudenį, o 1,5 mlrd. dolerių – kitąmet.

„Naujas bendradarbiavimo su TVF memorandumas nereikalauja nieko kažko naujo iš mūsų, jis nenumato kažkokių naujų sąlygų dėl struktūrinių reformų. Jame – būtini struktūriniai švyturiai, kurių Ukraina turi siekti kartu su TVF arba be TVF, nes judame link civilizuoto pasaulio. Šios sąlygos absoliučiai sutampa su tomis reformų kryptimis, kurių Ukraina siekia ir sieks“, – pridūrė Ukrainos vyriausybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ...po ilgu kankyniu

cha ...po ilgu  kankyniu   portretas
xoxolu banderas TVF visdelto pasodino ant ADATOS.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių