Ukraina uždraudė visus skrydžius į Rusiją

Ukrainos vyriausybė uždraudė bet kokį nereguliarų aviacinį susisiekimą su Rusija, o šalies premjeras Volodymyras Groismanas pareiškė, kad skrydžiai į Rusiją bus atnaujinti, kai ši taps civilizuota šalimi ir nutrauks agresiją.

Kaip rašo Ukrainos žiniasklaida, reguliarūs skrydžiai į Rusiją buvo uždrausti jau anksčiau, tačiau nuo trečiadienio uždraudžiami visi skrydžiai. Draudimas įvestas po to, kai prorusiškų pažiūrų Ukrainos politikai Viktoras Medvedčiukas ir Jurijus Boiko pasinaudojo įstatymo spraga ir užsakomuoju skrydžiu nuvyko į Maskvą susitikti su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu bei dujų koncerno „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu. V. Medvedčiukas yra Ukrainos opozicinės, prorusiškų pažiūrų partijos „Opozicinė platforma - Už gyvenimą“ lyderis, o Jurijus Boiko kandidatavo į Ukrainos prezidentus, tačiau, surinkęs 11,67 proc. balsų, nepateko į antrąjį rinkimų turą, praneša Ukrainos valstybinė naujienų agentūra „Ukrinform“.

„Siūloma įvesti visų nereguliarių skrydžių tarp Ukrainos ir šalies-agresorės draudimą, išskyrus tuos skrydžius, kurių reikia JT (Jungtinių Tautų ), ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) ir Raudonojo Kryžiaus misijoms vykdyti“, - Vyriausybės posėdyje kalbėjo siūlymą pateikęs Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

Pasak A. Avakovo, V. Medvedčiukas ir J. Boiko pasinaudojo „skyle įstatyme“, nes ankstesniu draudimu buvo sustabdyti tik reguliarūs skrydžiai, o užsakomieji liko. Pats V. Medvedčiukas Vyriausybės sprendimą vadino „provokacija prieš politikus“.

Tuo tarpu premjeras V. Groismanas pareiškė, kad Ukraina atnaujins skrydžius į Rusiją tik tada, kai ši nebebus agresore ir taps civilizuota valstybe.

„Manau, visi suprantame - niekas neturi teisės žeminti valstybės, net tada, kai kalbame apie politikus, kurių ideologija yra kitokia. Pritariu A. Avakovo siūlymui ir tol, kol Rusija negrįš prie civilizuoto būvio ir iš šalies-agresorės nevirs civilizuota šalimi, tokie apribojimai galios“, - Vyriausybės posėdyje kalbėjo premjeras.

„Ukrinform“ duomenimis, J. Boiko ir V. Medvedčiukas su D. Medvedevu ir A. Mileriu susitiko kovo 22 d. Dėl šio incidento Ukrainos teisėsauga pradėjo tirti Valstybinę aviacijos tarnybą ir Valstybinę sienos apsaugos tarnybą, išdavusias leidimus kirsti Ukrainos ir Rusijos sieną.

Reguliarūs skrydžiai tarp Ukrainos ir Rusijos buvo atšaukti po 2014 m. Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir karo Rytų Ukrainoje pradėjimo.

Siūlo atkurti dvišalį oro susisiekimą

Rusija siūlo Ukrainai surengti derybas dėl dvišalio oro susisiekimo atnaujinimo, pranešė Rusijos federalinė oro transporto agentūra („Rosaviacija“).

„Reaguodami į Ukrainos valdžios sprendimą uždrausti ir užsakomuosius skrydžius iš Rusijos ar priešinga kryptimi, raginame Ukrainą surengti derybas, siekiant atnaujinti tiek užsakomąjį, tiek ir reguliarų dvišalį oro susisiekimą“, – teigiama „Rosaviacija“ pranešime.

„Esame tikri, kad tai atitinka mūsų tautų bei oro keleivių interesus“, – pažymima jame.

„Draudimo priemonių potencialas išseko, jos neefektyvios. Dvišalis bendradarbiavimas oro susisiekimo srityje turi būti visiškai atkurtas“, – teigiama „Rosaviacija“ pranešime spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nieko, skris per Lietuvą...

rusija taip pat uzdraude visus skrydzius y xoxoliandija

rusija taip  pat  uzdraude  visus skrydzius y xoxoliandija portretas
ydomu ka darys 5 milijonai ukrainieciu kurie uzdarbiauja rusijoj ......

tvartelio ožiui ir anonistui-

tvartelio ožiui ir anonistui- portretas
Duskit kur nors kacapai apsitriede, ne jūsų idiotiškai kvailom galvelem cia reikštis. Vergu mentalitetą turint sunku atrodyt protingais, ar ne? skeltanagiai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių