Pereiti į pagrindinį turinį

J. Tymošenko gali į laisvę išeiti pirmąją pavasario dieną

2014-02-21 17:33
BNS inf.
AFP nuotr.

Ukrainos parlamentas penktadienį didžiąja balsų dauguma pritarė įstatymui, kuris atveria kelią greitam opozicijos lyderės ir buvusios premjerės Julijos Tymošenko paleidimui į laisvę.

Iš 450 Aukščiausiosios Rados deputatų 310 parlamentarų balsavo už „įgaliojimų viršijimo“ įstatymo dekriminalizavimą; pagal šį įstatymą J.Tymošenko 2010 metais buvo nuteista kalėti septynerius metus.

Naująjį dokumentą dar turi pasirašyti Ukrainos prezidentas, tada jis įsigalios.

Buvusios premjerės advokatas Serhijus Vlasenka sako, kad, parlamentui priėmus šį įstatymą, dar prireiks ir atitinkamos teismo nutarties.

„Tymošenko išlaisvinimui dar reikia teismo sprendimo“, – sakė jis penktadienį žurnalistams.

S.Vlasenka dar patikslino, kad teismo sprendimo prireiks, kai Aukščiausiosios Rados penktadienį priimtas įstatymas įsigalios; tik po teismo sprendimo J.Tymošenko išeis į laisvę.

Teismui priėmus teigiamą sprendimą, nebebus jokio pagrindo tęsti buvusios premjerės įkalinimą, pažymėjo advokatas.

J. Tymošenko teta Antonina Uljachina tikisi, kad jos dukterėčia laisvę išvys kovo 1 dieną – iki to laiko įmanoma atlikti visas reikalingas juridines procedūras.

„Jeigu šiandien priimtą įstatymą iš karto pasirašys (Rados pirmininkas Volodymyras) Rybakas, paskui (prezidentas Viktoras) Janukovyčius, ir (įstatymas) bus paskelbtas laikraštyje „Uriadovyj Kurjer“, advokatai tą pačią dieną pateikia dokumentus į koloniją, ir Julija Volodymyrovna išeina į laisvę“, – aiškino naujienų agentūrai „Interfax“ A.Uljachina penktadienį, kai parlamentas jau buvo priėmęs įstatymą dekriminalizuoti straipsnius, pagal kurios J.Tymošenko nuteista kalėti septynerius metus.

Visai įmanoma, kad išlaisvinimas įvyks kovo 1 dieną.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų