Ukrainos premjeras: Lenkijos ūkininkų blokada netrukdo pristatyti ginklų į Kyjivą

Lenkijos ūkininkų sienos su Ukraina blokada nepaveikė karinės ar humanitarinės pagalbos pristatymo į karo draskomą šalį, pirmadienį sakė ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas.

Ūkininkai blokuoja sieną ir kitus greitkelius, protestuodami prieš, jų teigimu, nesąžiningą konkurenciją, kai prekės iš Ukrainos patenka į Lenkijos rinką.

„Nebuvo atvejų, kad būtų užblokuotas ginklų ir karinės įrangos, humanitarinės pagalbos ar degalų pristatymas Ukrainai“, – sakė D. Šmyhalas per spaudos konferenciją Kyjive. „Nebuvo sulaikytas joks krovinys, oficialiai registruotas kaip karinis ar humanitarinis“, – pridūrė jis.

Ukrainos ir Lenkijos, vienos tvirčiausių Kyjivo rėmėjų kare su Rusija, ryšiai tapo įtempti dėl sienų blokadų ir ginčo dėl grūdų. Būta mažiausiai keturių incidentų, kai Lenkijos ūkininkai iš sunkvežimių ir prekinių traukinių išpylė ukrainietiškus grūdus.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pareiškė, kad padėtis „seniai peržengė ekonomikos ir moralės ribas“. „Tiesiog neįmanoma paaiškinti, kaip kraujuojančios šalies sunkumai gali būti panaudoti vidaus politinėse kovose“, – sakė V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: Lenkijasienos blokadakaras UkrainojeginklaiDenysas Šmyhalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių