Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos premjeras: šalis įgijo „patikimų svertų“ laisvosios prekybos zonai su ES

2013-12-30 12:38
Reuters nuotr.

Ukrainos valdančios partijos pirmininkas ir vyriausybės vadovas Mykola Azarovas pirmadienį pareiškė, kad jo šalis įgijo „patikimų svertų“ stabilizuoti savo ekonomiką ir finansus bei kurti laisvosios prekybos zoną su Europos Sąjunga (ES).

Savo pranešime M. Azarovas pasveikino partijos narius su artėjančiais Naujaisiais metais ir išreiškė viltį, kad šalies gyvenime įvyks teigiamų pokyčių.

„Ukraina toliau plėtoja gerą kaimynystę ir abipusiai naudingus ryšius su NVS (Nepriklausomų Valstybių Sandraugos) bei Europos Sąjunga, tuo pat metu gindama savo nacionalinius interesus“, – sakoma premjero laiške, paskelbtame Regionų partijos tinklalapyje.

„Istoriniai susitarimai dėl Rusijos dujų kainų sumažinimo ir visokeriopo prekybos, ekonominių ryšių ir pramonės bendradarbiavimo su Rusijos Federacija atnaujinimo atveria naujas galimybes valstybės ekonomikos plėtrai, taip pat padeda mums tvirtai planuoti tolesnį šalies vystymąsi ir gerinti socialinius standartus“, – rašo M.Azarovas.

Premjeras pridūrė, kad Ukrainos pasirinkimas eiti integracijos su Europa keliu išlieka nepakitęs.

„Įgijome patikimų svertų stabilizuoti valstybės finansinę ir ekonominę padėtį, toliau modernizuoti mūsų ekonomiką ir galiausiai įkurti laisvosios prekybos zoną su Europos Sąjunga, esant stipriose pozicijose, taip pat sukūrus laisvosios prekybos zoną su NVS“, – sakė jis.

Pasak M.Azarovo, 2014-ieji bus „tolesnių teigiamų pokyčių šalies ir visų jos gyventojų gyvenime metai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų