Ukrainos prezidentas V. Zelenskis vyksta pirmojo savo užsienio vizito į Briuselį

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį vyksta savo pirmojo užsienio vizito: Briuselyje jis ketina pareikšti, kad šalies europietiškos ir euroatlantinės integracijos kursas nesikeis, paskelbė valstybės vadovo atstovė spaudai Julija Mendel.

„Rytoj įvyks prezidento Volodymyro Zelenskio pirmasis užsienio vizitas. Žinoma, tai bus užsienio vizitas į Briuselį, kad dar kartą būtų deklaruota nepasikeitusi pozicija: Ukrainos europietiškos ir euroatlantinės integracijos kursas“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Kijeve sakė J. Mendel.

Ji taip pat pranešė, kad V. Zelenskis Briuselyje susitiks su Europos lyderiais, įskaitant Europos Vadovų Tarybos pirmininką Donaldą Tuską, Europos Komisijos vadovą Jeaną-Claude'ą Junckerį (Žaną Klodą Junkerį) ir Lenkijos prezidentą Andrzejų Dudą (Andžejų Dudą), bei NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

J. Mendel teigimu, V. Zelenskis per savo vizitą birželio 4–5 dienomis tikisi sulaukti Europos Sąjungos vadovybės signalų dėl paramos Ukrainai.

„Tai bus pirmoji tokia naujojo prezidento kelionė į užsienį. Jis nori darkart išgirsti, kad Europos Sąjunga palaiko Ukrainą tolesnėje jos kovoje su Rusijos agresija ir kad galime tikėtis finansinės ir teisinės pagalbos įgyvendindami sudėtingas reformas“, – pabrėžė prezidento atstovė spaudai.

Tuo metu EK atstovas pirmadienį pareiškė, kad tikisi iš V. Zelenskio patvirtinimo, jog bus palaikomi geri Kijevo ir Briuselio santykiai, kaip kad buvo vadovaujant ankstesniam Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai.

„Laukiame šio susitikimo kaip galimybės palaikyti labai gerą santykių lygį, kokį su Ukraina turėjome prezidentaujant P. Porošenkai“, – per spaudos konferenciją sakė EK atstovas Margaritis Schinas.

Jis priminė, kad ES ir Ukraina bendradarbiauja daugybe klausimų ekonomikos ir socialinėje srityse. Be to, Briuselis turi sudaręs specialią darbo grupę, padedančią Ukrainai įgyvendinti struktūrines reformas.

„Taigi, turime daug ką aptarti“, – teigė M. Schinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eilinis

eilinis portretas
apgavikas, triuškinamai rinkimus laimėjo nes žadėjo Donbase taiką, nutrtaukti karo veiksmus, sutvarkyti rusakalbių reikalus, o vietoj to, jam svarbiausia NATO, JAV, ES

...

... portretas
Che - vasalas vyksta į Briuselį siuzerenui nusilenkt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių