Pereiti į pagrindinį turinį

Už grotų – dėl nesaugaus sekso

2010-12-09 23:59

"WikiLeaks" įkūrėjas Julianas Assange'as atsidūrė Didžiosios Britanijos kalėjime, kur laukia deportacijos į Švediją, nes sekso metu plyšo prezervatyvas.

Neatsiliepė telefonu

Dvi švedės, kaltinančios J.Assange'ą seksualiniais nusižengimais, iš pradžių neketino siekti, kad jam būtų pareikšti kaltinimai – jos tiesiog norėjo jį surasti ir įtikinti atlikti tyrimus dėl lytiniu būdu plintančių ligų.

Moterys, kurios rugpjūtį turėjo lytinių santykių su J.Assange'u, drauge nuėjo į policiją, kai joms nepavyko įtikinti "WikiLeaks" įkūrėjo kreiptis į gydytoją ir pasitikrinti dėl galimų lytinių ligų, kaip pranešė keli buvę artimi J.Assange'o bendražygiai, kurie vėliau su juo susipyko.

Esą moterys negalėjo susisiekti su J.Assange'u, nes jis buvo išjungęs savo mobilųjį telefoną bijodamas, kad priešai gali jį susekti. Jei "WikiLeaks" vadovas būtų atsiliepęs į minėtų moterų skambučius ir neišvykęs iš Švedijos, kai policija pradėjo tyrimą, veikiausiai nebūtų užvirusi visa ši košė.

Gresia 2 metai kalėjimo

Tyrimas Švedijoje vyko labai permainingai. Kai rugpjūčio pradžioje buvo išduotas J.Assange'o arešto orderis dėl kaltinimų išžaginimu ir seksualiniu priekabiavimu, jau kitą dieną bylą tiriantis prokuroras panaikino kaltinimą išžaginimu. Po tokio netikėto posūkio byloje atrodė, kad tyrimas dėl 39 metų australų programišiaus apskritai bus nutrauktas.

Tuomet minėtos švedės kreipėsi pagalbos į advokatą, kuris paskelbė, jog reikalaus ne tik tęsti tyrimą, bet vėl pateikti J.Assange'ui kaltinimą išžaginimu. Greitai byla buvo perduota vienai iš trijų Švedijos valstybinio kaltinimo direktorių – prokurorei Marianne Ny, kuri nusprendė atnaujinti tyrimą dėl išžaginimo ir toliau tyrė bylą dėl seksualinio priekabiavimo. Ji priėmė sprendimą, kad J.Assange'as turi būti oficialiai apklaustas.

Kai J.Assange'as išvyko iš Švedijos, šios šalies pareigūnai išdavė Europos arešto orderį, kad "WikiLeaks" vadovas būtų sulaikytas ir grąžintas į Švediją. Antradienį J.Assange'as buvo sulaikytas Londone.

Vis dėlto Švedijos prokuratūros atstovė spaudai pabrėžė, kad šiuo metu J.Assange'as Švedijoje nėra oficialiai apkaltintas jokiais baudžiamaisiais nusižengimais, o jį tiesiog norima apklausti.

Rimčiausias kaltinimas "WikiLeaks" vadovui, kaip rašoma Švedijos prokuratūros tinklalapyje paskelbtame pareiškime, yra kaltinimas išžaginimu.

Jo atveju išžaginimas pagal sunkumą traktuojamas kaip lengviausias tokio pobūdžio nusikaltimas iš trijų galimų, kuriuos numato Švedijos teisynai. Už tai numatyta ne mažiau dvejų, bet ne daugiau kaip ketverių metų kalėjimo, priklausomai nuo aplinkybių.

Pati pasikvietė

Abi jį apkaltinusios švedės yra jaunos moterys, susipažinusios su "WikiLeaks" vadovu, kai jis, atstovaudamas tinklalapiui, lankėsi Švedijoje.

Viena moterų, kuri per britų teismo posėdį dėl Švedijos pateikto ekstradicijos prašymo buvo įvardyta kaip panelė A., J.Assange'o vizito reklaminėje medžiagoje buvo pristatoma kaip "WikiLeaks" vadovą pakvietusios organizacijos atstovė spaudai. Ji pakvietė australą apsistoti pas save.

Pasak J.Assange'o kolegų, jo draugiškos nakvynės buvusios atstovės spaudai, panelės A. namuose greitai peraugo į seksualinius santykius. Per vieną sueitį, kaip vėliau pasakojo moteris, J.Assange'o prezervatyvas įplyšo. Įdomiausia, kad po šio incidento jiems bendraujant jokių priešiškumo ar įtampos ženklų niekas iš aplinkinių nepastebėjo.

Išsiskyrė draugiškai

Kaip pranešė britų dienraštis "Daily Mail", tvirtinantis matęs smarkiai redaguotas abiejų moterų pareiškimų Švedijos policijai versijas, antroji byloje minima švedė užsidegė noru susipažinti su J.Assange'u, kai pamatė jį per televiziją.

Išklausiusi J.Assange'o kalbą seminare, moteris, įvardyta kaip panelė W., lūkuriavo prie pastato, kuriame vyko renginys, kol galiausiai buvo pakviesta užkąsti su "WikiLeaks" vadovu ir jo palyda į netoli esančia užkandinę. Vėliau jie dar lankėsi gamtos istorijos muziejuje.

Kitą dieną po jų pažinties panelė W. sutarė su J.Assange'u, kad jis pernakvos jos namuose, esančiuose maždaug 45 minutės kelio nuo Stokholmo. Moteris net sumokėjo už J.Assange'o traukinio bilietą, nes jis neturėjo grynųjų pinigų ir nenorėjo pasinaudoti kredito kortele, kad nepavyktų jo susekti.

Tą naktį "WikiLeaks" vadovas ir panelė W. mylėjosi. J.Assange'as buvo su prezervatyvu. Rytą, kaip tvirtina šaltiniai, jie vėl mylėjosi, bet šįkart – be prezervatyvo.

Po lytinio akto jie susėdo užkąsti ir bevalgant moteris dar pajuokavo, jog galėjo pastoti. Vėliau, kaip rašė "Daily Mail", panelė W. vėl nupirko J.Assange'ui traukinio bilietą atgal į Stokholmą ir pora draugiškai išsiskyrė.

Tačiau vėliau viskas apsivertė ir dabar kaltę neigiantis J.Assange'as yra griežtai saugomame Londono kalėjime.


Nauji "WikiLeaks" faktai

* Puritoniška Saudo Arabija kuria ultrakonservatyvios musulmoniškos valstybės įvaizdį, tačiau karališkosios šeimos narių vilose Džidos mieste vyksta audringi vakarėliai, kuriuose liejasi alkoholis, žarstomi narkotikai ir piktnaudžiaujama seksu, kaip teigiama viename paviešintame JAV diplomatiniame pranešime. "Ši laisvė atsiduoti kūniškoms aistroms įmanoma tik todėl, kad religinė policija laikosi atokiai, kai vakarėliuose dalyvauja arba juos globoja kas nors iš Saudo karališkosios giminės arba jos ištikimų padėjėjų būrys", – nurodoma dokumente.

* Saudo Arabija siūlė sukurti arabų pajėgas prieš Libane veikiančios islamistų grupuotės "Hizbollah" kovotojus padedant Jungtinėms Valstijoms, Jungtinėms Tautoms ir NATO, sakoma antradienį paviešintame kitame JAV diplomatiniame pranešime.

* Nors neįrodyta, kad Rusijos vyriausybė prisidėjo prie 2007 m. organizuotų kibernetinių atakų prieš Estiją, Jungtinėms Valstijoms estų vyriausybė pareiškė esanti įsitikinusi, kad Kremlius yra neabejotinai susijęs su šia akcija. Tai parnešė žurnalas "Foreign Policy", remdamasis tinklalapyje "Wikileaks" paskelbtais dokumentais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų