Pereiti į pagrindinį turinį

V. Putinas atvyko į Armėnijos sostinę

2016-10-14 15:55
BNS inf.

Rusijos prezidentas Vladirimas Putinas penktadienį atvyko į Jerevaną dalyvauti Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) viršūnių susitikime.

Scanpix nuotr.

KSSO šalių lyderiai susitikime paskelbs numatomas atsakomąsias priemones JAV ir NATO priešraketinės gynybos sistemos plėtros planams, susitars dėl vieningo teroristinių organizacijų sąrašo sudarymo ir aptars padėtį Sirijoje.

Visi šie darbotvarkės klausimai atsispindės dokumentuose, kuriuos tikimasi priimti po KSSO valstybių lyderių susitikimo, ypač Sprendime dėl kolektyvinio saugumo strategijos laikotarpiui iki 2025 metų.

Jerevano viršūnių susitikime, kurio šeimininkas Armėnijos prezidentas Seržas Sargsianas, dalyvaus ir Baltarusijos, Kirgizijos ir Tadžikistano prezidentai. Susirgus Kazachstano prezidentui Nursultanui Nazarbajevui, jį susitikime pakeis šalies ministras pirmininkas.

Susitikimo dalyviai planuoja iš viso pasirašyti arba priimti 24 dokumentus. Tarp jų bus atskiri pareiškimai dėl vienašališkos priešraketinės gynybos sistemos plėtros įtakos tarptautiniam saugumui bei bendras pareiškimas dėl kovos su tarptautiniu terorizmu ir ekstremizmu.

KSSO šalių lyderiai taip pat padarys pareiškimą dėl Kalnų Karabacho konflikto, nors, kaip nurodė Kremlius, „pagrindo ypatingam optimizmui dėl sprendimo šiuo klausimu nėra“.

KSSO valstybių vadovai už uždarų durų turėtų priimti sprendimą dėl naujo organizacijos generalinio sekretoriaus, kuriuo pagal rotacijos principą nuo 2017 metų sausio 1 dienos gali tapti Armėnijos atstovas.

Be to, Jerevano viršūnių susitikime turėtų būti nuspręsta įkurti Krizių centrą, kuris padės užtikrinti kariškių ir organizacijai priklausančių šalių vadovų ryšį.

Šio centro skyriai veiks visose valstybėse, anksčiau interviu „Interfax“ sakė Rusijos atstovas prie KSSO Viktoras Vasiljevas.

Įkūrus šį centrą, išnyks būtinybė organizuoti atskirus susitikimus krizių atvejais – sprendimai bus aptariami atskira saugia linija.

Iš Jerevano V.Putinas turėtų vykti į Indiją, kur Goa valstijoje susitiks derybų su šalies premjeru Narendra Modi (Narendra Modžiu) ir dalyvaus BRIKS šalių – Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos – vadovų susitikime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų