V. Putinas įsakė steigti karui Ukrainoje skirtus muziejus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė vyriausybei pradėti kurti muziejus, skirtus Maskvos puolimui Ukrainoje, skelbiama Kremliaus interneto svetainėje.

Naujieji regioniniai ir municipaliniai muziejai turėtų būti „skirti specialiosios karinės operacijos įvykiams ir jos dalyvių žygdarbiams“, teigiama ketvirtadienį svetainėje pasirodžiusiame oficialiame dokumente su trečiadienio data.

„Specialiąja karine operacija“ Rusija vadina 2022 metų vasario mėnesį pradėtą puolimą Ukrainoje.

Kalbėdamas apie muziejų iniciatyvą, V. Putinas sakė, jog atitinkamos institucijos turėtų apsvarstyti, kaip perduoti „su specialiąja karine operacija susijusius artefaktus“, kad juos būtų galima eksponuoti.

Jis pridūrė, kad vyriausybė taip pat turėtų apsvarstyti galimybę švietimo sistemoje „organizuoti specialiosios karinės operacijos istorijos studijas“.

Rusijos praeities kariniai laimėjimai, ypač Antrojo pasaulinio karo metais, jau tapo nesuskaičiuojamos daugybės muziejų, parodų ir paminklų tema.

Nuo puolimo Ukrainoje pradžios Rusija priėmė nemažai įstatymų, kuriais siekiama užčiaupti bet kokią kritiką. Pagal vieną šių įstatymų baudžiama už kariuomenės ir jos veiksmų „diskreditavimą“.

Keletas žmonių, tiek politinių oponentų, tiek paprastų piliečių, pagal naujuosius įstatymus buvo nuteisti ir nubausti griežtomis laisvės atėmimo bausmėmis.

Rusija taip pat padidino socialinę paramą kovotojams ir jų šeimoms bei įvedė specialius kursus mokyklose, kuriais propaguojamas vyriausybės naratyvas konflikte.

Maskva neseniai gatvėse ir socialiniuose tinkluose pradėjo karių verbavimo kampaniją.

Vos per dvi dienas buvo priimtas naujas įstatymas, palengvinantis dar vieną mobilizacijos į kariuomenę etapą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojemuziejaiVladimiras Putinaskarui skirti muziejai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių