V. Putinas pasveikins naująjį JAV prezidentą, kai bus baigtos visos oficialios procedūros

Dabartinio JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimo pradėti valdžios perdavimo procesą dar nepakanka, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas oficialiai pasveikintų Joe Bideną su pergale rinkimuose. Tai antradienį žurnalistams pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Ne šito nepakanka“, - sakė V. Putino spaudos sekretorius, paklaustas, ar suteikia dingstį sveikinti J. Bideną D. Trumpo rekomendacija JAV Bendrųjų paslaugų administracijos (GSA) vadovei Emily Murphy “daryti tai, ką reikia“ ir pradėti procedūras, susijusias su įgaliojimų perdavimu.

D. Peskovas priminė, kad „kai kuriose valstijose dar svarstomi skundai ir perskaičiuojami balsai, tad oficialių rinkimų rezultatų kol kas nėra“. Rusijos prezidento atstovas pabrėžė, kad Maskvos sveikinimų bus sulaukta tik užbaigus visas procedūras.

D. Trumpas leido JAV vyriausybei teikti pagalbą J. Bideno komandai netrukus po to, kai Mičigano valstija patvirtino rinkimų rezultatus J. Bideno naudai.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. J. Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Jo kampanija pateikė teisinius ieškinius keliose valstijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Remis

Remis  portretas
Toks vaizdas kad nuo putkos pasveikinimo kazkas pasikeis.nei kam jis idomus,nei ka.vistiek tas pasveikinimas tik del vaizdo,nes per siuos rinkimus ruskeliams nepavyko kazko nuveikti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių