V. Putinas pažadėjo pensijas ir minimalų atlyginimą padidinti dešimtadaliu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį vakare paskelbė, kad pensijos, kitos socialinės išmokos bei minimalus darbo užmokestis artimiausiu metu didės dešimtadaliu.

Tokį žingsnį Kremlius žengia siekdamas nuraminti rekordine infliacija besipiktinančius eilinius rusus, šaliai dėl invazijos į Ukrainą susiduriant su precedento neturinčia tarptautinių sankcijų banga.

„Nuo birželio 1-osios 10 proc. didės minimalus pragyvenimo lygis“, – pareiškė V. Putinas per valstybinių televizijų transliuotą susitikimą su valdžios pareigūnais, įskaitant regionų gubernatorius.

Jis paaiškino, jog tai reiškia, kad dėl to augs socialinės pašalpos ir išmokos, o „mūsų pagrindinis ir nekintantis prioritetas – didinti piliečių gerovę bei gyvenimo kokybę“.

„Nuo liepos mėnesio 10 proc. didės minimalus darbo užmokestis“, – kalbėjo prezidentas ir pridūrė, „ekspertų nuomone, infliacijos augimas sulėtėjo, o per visus šiuos metus ji neturėtų viršyti 15 proc.“.

Agentūros „Interfax“ skaičiavimais, dėl šio indeksavimo minimalus mėnesio darbo užmokestis Rusijoje pakils iki maždaug 235 eurų, o vidutinė pensija – iki 300 eurų.

V. Putinas taip pat nurodė vyriausybei padidinti atlyginimus užsienyje „pareigą atliekantiems“ Rusijos kariams, karui  Ukrainoje tęsiantis jau ketvirtą mėnesį.

Nacionalinė statistikos tarnyba „Rosstat“ trečiadienį paskelbė, jog metų (12-os mėnesių) infliacija praėjusią savaitę sudarė 17,5 proc., o per savaitę užfiksuotas nors ir kuklus, bet pirmas nuo pernai rugpjūčio vartojimo kainų sumažėjimas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasRusijaMinimali algapensijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių