V. Putinas: ryšiai su Afrikos šalimis yra vienas Rusijos prioritetų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad glaudesni Maskvos ir Afrikos šalių ryšiai yra vienas svarbiausių jo tikslų, Kremliui siekiant šiame žemyne plėsti savo įtaką.

„Norėčiau pabrėžti, kad mūsų šalis visada teikė ir toliau teiks pirmenybę bendradarbiavimui su Afrikos valstybėmis“, – sakė V. Putinas per televiziją transliuotoje kalboje konferencijoje apie Rusijos ir Afrikos santykius.

Be to, pirmadienį jis pažadėjo, kad net jei Maskva pasitrauktų iš grūdų susitarimo su Ukraina, pagal kurį juos leidžiama eksportuoti iš šios šalies Juodosios jūros uostų, Rusija ir toliau tieks žaliavą Afrikos šalims.

„Jei po 60 dienų nuspręsime šio susitarimo nepratęsti, esame pasirengę neatlygintinai tiekti tuos kiekius, kurie buvo išsiųsti labiausiai skurstančioms Afrikos šalims“, – sakė Rusijos lyderis.

Praėjusių metų vasarį Rusijai įsiveržus į Ukrainą, šios šalies Juodosios jūros uostai buvo užblokuoti karo laivų, kol liepos mėnesį, tarpininkaujant Turkijai ir JT, buvo pasirašytas susitarimas, leidžiantis saugiai eksportuoti svarbias grūdų atsargas. Lapkritį pradinis susitarimas buvo pratęstas iki kovo 18-osios.

Šį savaitgalį susitarimas buvo pratęstas 60 dienų.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinaskaras UkrainojeAfrikaeksportasgrūdai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių