V. Zelenskis: kompromisų su Rusija formatą nulems ukrainiečių tauta per referendumą

Galutinis sprendimas dėl kompromisų Ukrainos ir Rusijos derybose bus priimtas per Ukrainos referendumą, omenyje turimi saugumo garantijų, laikinai okupuotų Donbaso ir Krymo teritorijų klausimai.

Tai pirmadienį pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša UNIAN.

„Atsakymas labai paprastas. Mes jau viską suprantame. Mūsų nepriima (į NATO), kadangi bijo Rusijos. Štai ir viskas. Ir mes turime nusiraminti ir pasakyti, gerai, tada reikia kitų saugumo garantijų. Yra NATO šalių, kurios nori būti saugumo garantai, kurios, deja, negali mums užtikrinti visavertės narystės Aljanse, bet pasirengusios daryti visa, ką turėtų daryti NATO, jeigu mes būtume Aljanso nariai. Ir aš manau, kad tai normalus kompromisas“, - teigė Ukrainos vadovas.

Tad, pasak V. Zelenskio, sprendžiant Ukrainos saugumo garantijų klausimus, bus kalbama apie šalies konstitucijos pakeitimus ir įstatymų pakeitimus.

„Aš visoms derybininkų grupėms aiškinau: kai jūs kalbate apie visus šiuos pakeitimus, o jie gali būti istoriniai, mes niekur nedingsime, mes turėsime surengti referendumą. Tauta turės tarti žodį ir išsakyti savo nuomonę apie vienus ar kitus kompromisų formatus. O štai kokie jie bus – čia jau mūsų pokalbio ir savitarpio supratimo su Rusija klausimas. Todėl aš esu pasirengęs bet kam, jeigu kartu su manimi eis mūsų tauta“, - pabrėžė Ukrainos prezidentas.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaderybosVolodymyras Zelenskisderybos su Rusijareferendumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių