V. Zelenskis primygtinai ragina gyventojus pasiskiepyti nuo COVID-19

Ukrainos prezidentas primygtinai paragino savo tautiečius pasiskiepyti nuo koronaviruso.

„Aš raginu kiekvieną išjungti socialinius tinklus ir įjungti smegenis, - pareiškė jis penktadienį lankydamasis Odesoje. – Turime pasiskiepyti, tai vienintelis sprendimas“.

Ukraina šiuo metu kovoja su sparčiai augančiais infekcijos skaičiais. Penktadienio duomenimis, praėjusią parą 41 mln. gyventojų turinčioje šalyje patvirtinta beveik 27 000 naujų koronaviruso atvejų – tai naujas antirekordas. Nors Ukraina naudoja „AstraZeneca“, „Biontech“/“Pfizer“ ir kinišką „Coronavac“ vakcinas, iki šiol visiškai paskiepyta tik apie 20 proc. ukrainiečių.

Pradžioje Ukraina turėjo problemų dėl vakcinos įsigijimo. Dabar žinybos mėgina įtikinti prieš skiepus nusiteikusius gyventojus vakcinuotis. Dėl naujų koronaviruso ribojimų, kurie pasiskiepijusiems gyventojams netaikomi, dabar vis daugiau žmonių ryžtasi skiepui. Šiuo metu per dieną suleidžiama apie 290 000 vakcinos dozių.

V. Zelenskis gyrė pažangą, tačiau atkreipė dėmesį į augančius COVID-19 mirčių skaičius. Todėl jis pareikalavo smarkia padidinti vakcinacijos rodiklius.

Ukrainoje iki šiol virusas nustatytas daugiau kaip 2,8 mln. žmonių, 66 000 pacientų mirė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aktorius

Aktorius portretas
Kur chaholas ten nelaimės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių