Venesuelos teisėsauga atliko kratą J. Guaido dėdės namuose

  • Teksto dydis:

Venesuelos teisėsauga atliko kratą opozicijos lyderio Juano Guaido dėdės namuose. Iš užsienio praeitą savaitę sugrįžęs J. Guaido dėdė buvo sulaikytas ir apkaltintas sprogmenų kontrabanda.

„Baili diktatūra apieško mano dėdės Juano Marquezo namą“, – tviteryje rašė pernai laikinuoju Venesuelos prezidentu pasiskelbęs J. Guaido.

Juanas Jose Marquezas buvo sulaikytas vasario 11 d., vos sugrįžęs į Venesuelą iš tarptautinio turo kartu su J. Guaido. Venesuelos prezidentą Nicolą Maduro siekianti nuversti politikų delegacija buvo šiltai sutikta Baltuosiuose rūmuose ir Europos šalių sostinėse.

J. Guaido dėdė buvo apkaltintas sprogmenų kontrabandą, šiuos kaltinimus J. Guaido šalininkai neigė ir tvirtino, kad šitaip N. Maduro režimas siekia spausti J. Guaido.

JAV ambasada Karakase palaikė J. Guaido ir pavadino J. J. Marquezo name atliktą kratą „nevilties aktu“.

„Nebepakanka sulaikyti nekaltus civilius ir pareikšti suklastotus kaltinimus. Dabar diktatūra apieško Juano Jose Marquezo namą – nevilties aktas“, – teigė „virtuali ambasada“, kuri veikia nuo tada, kai praeitais metais JAV valstybės departamentas sustabdė ambasados veiklą Karakase.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių