Per vizitą Sankt Peterburge V. Putinas sulaukė nepatogių klausimų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį per retą nesurežisuotą pokalbį su eiliniais piliečiais, atrodo, sulaukė nepatogių klausimų iš vienos rusės, kamantinėjusios valstybės vadovą, kiek jis uždirba, taip pat ar jis galėtų pragyventi iš jos gaunamų 160 eurų per mėnesį pajamų.

Lankydamasis savo gimtajame Sankt Peterburgo mieste, V. Putinas padėjo vainiką prie savo politinio mentoriaus –buvusio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako – kapo ir sulaukė praeivių dėmesio, filmavusių jį savo mobiliaisiais telefonais.

Viena paltą su gobtuvu dėvėjusi moteris prasistūmė pro minią ir iškart paklausė V. Putino: „Prašau pasakykite, ar įmanoma pragyventi iš 10 800 rublių (160 eurų)?“

„Manau, kad tai būtų labai sunku“, – Rusijos žiniasklaidos paskelbtame vaizdo įraše tyliai atsako V. Putinas.

„Įsivaizduoju, kad jūsų atlyginimas yra apie 800 tūkst. rublių (11,6 tūkst. eurų)? – spaudė moteriškė.

„Na, taip, – atsakė valstybės vadovas, bet pridūrė, kad Rusijoje yra daug daugiau uždirbančių žmonių ir kad „prezidentas gauna ne didžiausią atlyginimą“.

Moteris, pareiškusi, kad studijuoja buhalteriją ir gyvena iš neįgalumo pašalpų, paskui kalba apie kasdienes išlaidas, matyt, abejodama, ar Putinas žino šiuos skaičius.

Pasak jos, kartą apsipirkti maisto parduotuvėje atsieina mažiausiai 1 000 rublių (15 eurų), o už butą tenka mokėti ne mažiau kaip 4 000 rublių (60 eurų).

Nors V. Putinas sublizga kalbėdamas didelėse salėse, kur klausimai dažniausiai parengiami iš anksto, jis retai atsakinėja į nenuspėjamus visuomenės narių klausimus gatvėse.

Trečiadienį V. Putinas užsiminė apie vėliausias politines iniciatyvas, skirtas pagerinti vaikus auginančių šeimų gyvenimą, tokius kaip išmokų už vaikus ir jų gimdymą didinimas.

„Be abejo, esate teisi: vis dar turime daug socialinių problemų, kurias turi išspręsti vyriausybė“, – pareiškė jis.

„Kodėl tuomet jų nesprendžiate?“ – atkirto moteris.

„Mes jas sprendžiame“, – patikino prezidentas.

Paskui moteris paprašė V. Putino papozuoti kartu su ja nuotraukai.

Rusijos lyderis viešėjo Sankt Peterburge minėdamas savo ankstyvojo politinio mentoriaus A. Sobčiako 20-ąsias mirties metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
AR įsivaizduojat tokius nesuderintus (ir - PAVIEŠINTUS!) klausimus mūsų 'šiškoms'? ("Skverneli, tai KADA viešai duotą pažadą namą parduot deklaruota kaina (kartu su keliuku) įvykdysi?.. )

jo

jo portretas
Užtat draugė dalia atsakinėdavo tik į iš anksto suderintus klausimus, o nepatogių klausimų uždavinėtojai dingdavo iš eterio.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Tai kas čia tokio, kad prezidentas gauna daugiau už pensininkę? Tipo kitur skirtingai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių