Vokietija ir ES artėja prie susitarimo dėl paramos „Lufthansa“ avialinijoms

Vokietijos avialinijos „Lufthansa“ pasiekė kompromisą su Vokietijos valdžia ir Europos Sąjunga derybose dėl 9 mlrd. eurų finansinės paramos, praneša naujienų agentūra dpa.

„Lufthansa“ stebėtojų taryba nusprendė pritarti kompromisui, dėl kurio derėjosi Berlynas ir Europos Komisija. Bendrovei teks atsisakyti kelių pakilimo ir nusileidimo laiko tarpsnių Frankfurto ir Miuncheno oro uostose.

Įmonė pranešė, kad, palyginus su pradiniu pasiūlymu, Europos Komisijos reikalavimai sušvelnėjo.

„Lufthansa“ turės pašalinti iki keturių lėktuvų Frankfurto ir Miuncheno oro uostose. Kiekvienas lėktuvas turi teisę per dieną po tris kartus pakilti ir nusileisti.

Šiuos skrydžius Frankfurto ir Miuncheno oro uostuose iš „Lufthansa“ avialinijų turėtų perimti nauji konkurentai. Jei naujų avialinijų per 18 mėnesių nepavyks pritraukti, pasiūlymas bus pateiktas esamiems konkurentams.

Į „Lufthansa“ turimus pakilimo ir nusileidimo laiko tarpsnius pretenduoti gali tik Europos avialinijos, negavusios reikšmingos valstybės paramos dėl koronaviruso pandemijos.

Europos Komisija, „Lufthansa“ stebėtojų taryba ir akcininkai dar turės pritarti 9 mlrd. eurų finansinės paramos paketui.

„Lufthansa“ avialinijos užima antrą vietą Europoje pagal aptarnautų keleivių skaičių. Vokietijos valdžia teigia, kad bendrovė buvo pelninga iki koronaviruso pandemijos, tačiau dabar susiduria su didžiausia krize per savo istoriją. Beveik 90 proc. „Lufthansa“ lėktuvų negali skraidyti dėl suvaržymų, o vienu metu įmonė netekdavo apie 800 mln. eurų per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių