Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijoje traukinių vairuotojai išplėtė streiką

2014-11-06 10:04
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Vokietijos traukinių vairuotojai ketvirtadienį išplėtė savo precedento neturintį streiką keleiviniams reisams, tęsiantis aštriam ginčui su darbdaviais ir didėjant chaosui šalies susisiekimo sektoriuje.

Mašinistų profsąjunga GDL apribojo tolimuosius ir regioninius traukinių reisus, taip pat priemiestinių traukinių (S-Bahn) reisus kaip planuota - nuo 1 val. Grinvičo (3 val. Lietuvos) laiku.

Šis streikas, kuris tapo jau šeštąja nuo rugsėjo GDL akcija, prasidėjo nuo prekinių reisų ribojimo trečiadienį, o ketvirtadienį buvo išplėstas keleiviniams maršrutams ir tęsis iki pirmadienio paryčių.

Vokietijos geležinkelių bendrovė "Deutsche Bahn' nurodė, kad šie veiksmai sukėlė "didžiulių sutrikimų", tačiau sieks, kad kursuotų bent trečdalis tarpmiestinių traukinių.

Šalies vakaruose ir šiaurėje kursavo apie 30 proc. regioninių ir priemiestinių traukinių, pietuose - apie 40 proc., o rytinėse žemėse - 15-30 proc. reisų, pridūrė bendrovė.

Politikai ir pramonės grupės išsakė susirūpinimą dėl šio streiko, kuris yra ilgiausias per "Deutsche Bahn" 20 metų istoriją, poveikio. Streikas taip pat sutampa su savaitgaliu, kai Vokietijoje bus minimos Berlyno sienos griūties 25-osios metinės.

Kanclerė Angela Merkel tvirtino, kad mašinistai turi teisę streikuoti, tačiau tai turi būti daroma "atsakingai" ir "išlaikant proporcingumo pojūtį".

Trečiadienio vakarą GDL atmetė "Deutsche Bahn" pasiūlymą kreiptis į arbitražo teismą, o bendrovė naujausius streiko planus laiko "atviru bauginimu".

GDL sako, kad "Deutsche Bahn" derybose nesileidžia į kalbas dėl darbuotojų reikalavimo padidinti atlyginimus 5 proc. ir sutrumpinti darbo savaitę iki 37 valandų.

Profsąjungos lyderiai taip pat nori atstovauti kitoms "Deutsche Bahn" darbuotojų grupėms - konduktoriams, maitinimo darbuotojams, dispečeriams, o ne vien mašinistams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų