Vokietijos ir Ispanijos lyderiai susitiko derinti savo vyriausybių darbotvarkių

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) ir Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) pirmadienį susitiko Madride suderinti savo kairiojo sparno vyriausybių darbotvarkių ir planuoti, kaip skatinti progresyviąją politiką 27 narių Europos Sąjungoje.

Praėjusį mėnesį iš Angelos Merkel perėmęs daugiausiai gyventojų turinčios ES valstybės ir didžiausios bloko ekonomikos kanclerio postą, O. Scholzas prisidėjo prie P. Sanchezo progresyviųjų Bendrijos politinių lyderių grupelėje. Be to, ir O. Scholzas, ir P. Sanchezas savo šalyse vadovauja beprecedentėms koalicinėms vyriausybėms.

Ispanijos premjeras Vokietijos kanclerį pasitiko ant Monkloa rūmų Madrido pakraštyje – vyriausybės būstinės ir premjero rezidencijos – laiptų. Abu lyderiai po derybų turi surengti bendrą spaudos konferenciją.

Susitikimas su P. Sanchezu, kaip ir O. Scholzas priklausančiu Europos socialistų grupei, žymi pirmą Vokietijos kanclerio užsienio kelionę šiais metais. Tapęs kancleriu, O. Scholzas jau apsilankė Paryžiuje, Briuselyje ir Romoje.

Per derybas Madride didžiausias dėmesys turėtų būti skirtas pastangoms stiprinti socialdemokratinę politiką ES, šalims bandant pradėti ekonomikos gaivinimą po COVID-19 pandemijos.

Tarp svarbiausių aptariamų klausimų taip pat turėtų būti auganti įtampa prie Ukrainos sienos su Rusija.

Birželį Madride vyks svarbi NATO konferencija; jos metu Aljanso narės turi pristatyti naujas strategines gaires.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių