Vokietijos kanclerio alga pirmą kartą viršys 30 tūkst. eurų per mėnesį

Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo darbo užmokestis pirmą kartą viršys 30 tūkst. eurų per mėnesį. Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis „Bild“, remdamasis vyriausybės atsakymu į partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) paklausimą.

Kaip pažymi leidinys, nuo penktadienio padidinus algas Bundestago deputatams, kancleris gaus rekordinį 30,1 tūkst. eurų darbo užmokestį.

VFR vicekancleriui, ekonomikos ir klimato apsaugos ministrui Robertui Habeckui, URM vadovei Annalenai Baerbock ir finansų ministrui Christianui Lindneriui kas mėnesį bus mokama daugiau kaip 25,5 tūkst. eurų.

O štai gynybos ministrė Christine Lambrecht, kaip ir iki šiol, per mėnesį uždirbs daugiau kaip 20,4 tūkst. eurų, kadangi ji nėra Bundestago deputatė.  

„Bild“ duomenimis, dabartinės VFR vyriausybės struktūrose dirba rekordinis darbuotojų skaičius – daugiau kaip 26 tūkst. žmonių, ir jie gauna „didžiausias istorijoje algas“.


Šiame straipsnyje: Olafas Scholzasalgakancleris

NAUJAUSI KOMENTARAI

As bedarbis Vokietijoje

As bedarbis Vokietijoje portretas
Gaunu 600€ pasalpos…Smagus kontrastas

vargšelis,

vargšelis, portretas
tik 30 tūkstantukų į mėnesiuką...

taip

taip portretas
erzinami paprasti zmones kurie nepritaria siems vasalstatytiniams kurie dar priedu melz ia biudzeta pagal to .pono/ kuris ji iremino uzgaidas ir kol padeti valdys monarhai su fasistais sviesos tunelio gale ilgai teks laukt===
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių