Vokietijos ministras: taikūs protestai JAV „labiau nei teisėti“

Taikios demonstracijos Jungtinėse Valstijose, per kurias protestuojama dėl „šokiruojančios“ George'o Floydo (Džordžo Floido) žūties policijai jį areštavus, yra „labiau nei teisėtos“, antradienį sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras.

„Taikūs protestai, kuriuos matome JAV,.. yra suprantami ir labiau nei teisėti. Viliuosi, kad šie taikūs protestai toliau nesiris į smurtą, bet dar labiau viliuosi, kad jie kažką pakeis Jungtinėse Valstijose“, – žurnalistams sakė Heiko Maasas (Heikas Masas).

Juodaodis G. Floydas mirė per gegužės 25-osios incidentą Mineapolyje, policijai jį areštavus ir baltajam policininkui keliu spaudžiant jo kaklą. Šio incidento vaizdo įrašas Niujorke, Los Andžele ir dešimtyse kitų Amerikos miestų išprovokavo didžiausius pilietinius neramumus per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Teisėsaugininkai per protestus puolė ir reporterius. Dėl to H. Maasas taip pat pabrėžė, kad žurnalistai „privalo galėti vykdyti savo užduotį – rengti reportažus – nebijodami dėl savo saugumo“.

„Demokratinės šalys privalo taikyti aukščiausius standartus gindamos spaudos laisvę. Atsižvelgiant į šį kontekstą, visas smurtas privalo būti ne tik kritikuojamas, bet ir persekiojamas bei išaiškinamas, kad būtų galima veiksmingai apsaugoti savo darbą dirbančius žurnalistus“, – sakė jis.

Tarp užpultų žurnalistų yra Vokietijos visuomeninio transliuotojo „Deutsche Welle“ (DW) korespondentas.

Kaip pranešė DW, du vakarus iš eilės į Stefaną Simonsą (Štefaną Simonsą) „šaudė JAV policija, kai jis rengė reportažus apie #BlackLivesMatter protestus Mineapolyje“. JAV judėjimą „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“) prieš šešerius metus išprovokavo policijos brutalumas afroamerikiečių atžvilgiu.

„Dėl tokių atvejų, kaip tas, kuris yra susijęs su DW, mes susisieksime su JAV pareigūnais norėdami sužinoti tikslias aplinkybes“, – sakė H. Maasas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Policininkas pasielgė žiauriai.bet manau,kad juodaožiai ji prie to privedė.Vien tas jų banditavimas,padeginėjimas parodo jų sąmoningumą.Protestuoti tai nereiškia siaubti viska kas pakliuva.Net juodaodžių parduotuves degino.Matyt jų nusikaltimai polocininkui buvo įgryse ,kad išvedė iš pusiausvyros.Juk į jų kvartalus negalima baltaodžiam net paklydus įkelti koją.Busi sako nušautas.Ne visi jie tokie.Juk yra baigusių mokslus,užimančius nemažus postus.Kiek aktorių,sportininkų.Tik noro reikia.Ir niekas ten jų nediskriminuoja.Ir taip ekonomika per virusą smuko.Dabar galės sau pirštus čiulpti smurtautojai.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar neaisku, kad cia arabu provokacija? Baikit su tais tamsiaodziais "zaisti", jau kojas vieni kitiems eme buciuoti... Visiska degradacija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių