Vokietijos ministrė atmeta privalomos karinės tarnybos idėją

Nepaisant to, kad Rusijos karas prieš Ukrainą, didžiausias pastarųjų 70 metų karas Europoje, tęsiasi jau beveik 6 mėnesius, Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock atmeta galimybę, kad jos šalis galėtų grįžti prie privalomos karinės tarnybos. Tai ji pareiškė penktadienį per klausimų ir atsakymų sesiją Miunchene, informuoja naujienų agentūra dpa.

Ministrė mano, kad saugumo požiūriu privaloma karinė tarnyba neturėtų prasmės, ypač kai itin daug jaunų ir vyresnių žmonių patys nori tarnauti kariuomenėje.

Ji taip pat sakė, kad šiuo metu neužtektų finansavimo ir karių rengimo programų tam, kad visi norintys tarnauti Vokietijos kariuomenėje galėtų tai padaryti.

Privalomos karinės tarnybos klausimą ministrė komentavo susitikimo su žmonėmis metu Miunchene. Pastaruoju metu A. Baerbock lankėsi įvairiuose Vokietijos miestuose, kad sužinotų visuomenės nuomonę saugumo klausimais.

Susitikimų su žmonėmis turas vyko tuo metu, kai Vokietijos užsienio ministerija vyriausybei rengia pirmąją išsamią nacionalinio saugumo strategiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ukraina, Lenkija, Latvija- tik pigi patrankų mesa, pasiruošusi dvėsti už Šeimininko interesus. Vokiečiai protingesni, nes jau porą kartų gavo į kailį. Daugiau nenori. O tie antrarūšiai tegul dvesia....

ir

ir portretas
teisingai daro nes jau atsikando visu karo /privalumu/ su kaupu kai vakaru globalistai toliau kasa duobe pasaului i kuria patys ir sukris su visais /oligarhais/ is pacios peklos iskur sulindo ten ir dings===

Garbintojas

Garbintojas portretas
Vokiečiai ir ankščiau nesugebėjo visus tinkamai paruošti. Jie daugiau laiko praleisdavo sėdėdami, nei kanors tikslingo veikdavo. Todėl ir panaikino tą privaloma tarnybą. Dabartis irgi nekeistu situacijos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių