Pereiti į pagrindinį turinį

„Volkswagen“ iki 2024-ųjų ketina išleisti 60 mlrd. eurų ateities automobilių gamybai

2019-11-15 14:17

Vokietijos automobilių gamybos milžinė „Volkswagen“ penktadienį paskelbė apie ketinimus iki 2024-ųjų išleisti 60 mlrd. eurų automobilių elektrifikavimui ir naujų modelių gamybai. Bendrovė per ateinantį dešimtmetį ketina pristatyti 75 elektrinių automobilių modelius ir apie 60 hibridinių modelių.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

„Verslo grupė per ateinančius penkis metus ketina išleisti beveik 60 mlrd. eurų hibridizacijai, automobilių varymui elektros energija ir skaitmeninimui“, – bendrovė sakė pranešime.

Bendrovės valdybos pirmininkas Dieteris Poetschas teigė, kad „Volkswagen“ „investicijas sutelks į mobilumo ateitį“.

Įmonė taip pat pranešė apie ketinimus iki 2029-ųjų parduoti 26 mln. elektros energija varomų automobilių ir 6 mln. hibridinių automobilių, taip tikėdamasi pasiekti Europos anglies dvideginio taršos mažinimo tikslus.

„Atsižvelgdami į prastėjančią ekonominę situaciją, sieksime padidinti mūsų produktyvumą, efektyvumą ir sąnaudas, kad galėtume pasiekti užsibrėžtus tikslus“, – pridūrė bendrovės generalinis direktorius Herbertas Diessas.

Visa automobilių pramonė jau kurį laiką patiria sunkumus, kuriuos sukėlė prekybos nesutarimai, „Brexito“ neaiškumai ir kylančios automobilių elektrifikavimo kainos.

„Volkswagen“ taip pat yra įsitraukusi į teisinę kovą, kadangi bendrovei teko pripažinti, kad prieš keturis metus klastojo 11 mln. automobilių programinę įrangą, kuri nuslėpdavo tikrus automobilių taršumo duomenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų