Žiniasklaida: Iranas netrukus gali perduoti Rusijai balistinių raketų

Iranas artimiausiu metu gali perduoti Rusijai balistinių raketų, o tai akivaizdžiai išprovokuos greitą Ukrainos sąjungininkų atsaką.

Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.

Iranas perdavė Rusijai šimtus bepiločių orlaivių, kai prasidėjo jos plataus masto invazija į Ukrainą, tačiau galimas balistinių raketų perdavimas būtų „nerimą kelianti konflikto raida“, sakė neįvardinti šaltiniai.

Agentūros pašnekovai nenurodė tiekimo pobūdžio, apimties ir terminų, tačiau vienas iš jų pažymėjo, kad raketų perdavimas gali prasidėti po kelių dienų.

JAV ir kitos NATO šalys ne kartą ragino Teheraną nežengti tokio žingsnio ir deda diplomatines pastangas, kad šie planai nebūtų įgyvendinti.

„Ukrinform“ primena, jog rugpjūčio 9 d. Europos šalių žvalgyba pranešė, kad Iranas netrukus gali perduoti Rusijai kelis šimtus trumpojo nuotolio balistinių raketų.

Manoma, kad Rusijos atstovai 2023 metų gruodį Teherane sudarė sutartį dėl „Fath-360“ ir kitų balistinių raketų sistemų pirkimo. „Fath-360“ kovinė galvutė sveria 75 kg, maksimalus raketos nuotolis – 120 km.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjora

Senjora portretas
Puiki naujiena, kuo greičiau tuo geriau. Jankiai bei vakarai be perstojo siunčia nacistams ginkluotę, o kodėl Iranas negali? Naikinti banderovcus kaip tarakonus.

0 - mėgsti 0ralini kaip matau. Profas

 0 - mėgsti 0ralini kaip matau. Profas portretas
0
Anonimas portretas
Vun syroža į urodiną, gan lot lietuviškai,amsėk kirilica!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių