Pereiti į pagrindinį turinį

Bangladeše musulmonas sūfijus nužudytas per įtariamą islamistų išpuolį

2016-05-07 13:19
BNS inf.

Bangladeše buvo rastas negyvas vietos musulmonų sūfijų lyderis, kurį, kaip įtariama, galėjo per išpuolį užkapoti islamistų kovotojai, šeštadienį pranešė policija.

Bangladešo policija
Bangladešo policija / Scanpix nuotr.

Naujas kruvinas incidentas įvyko praėjus vos dviem savaitėms po to, kai „Islamo valstybės“ grupuotė prisiėmė atsakomybę už liberalaus profesoriaus nužudymą tame pačiame šiaurės vakarų rajone.

65 metų Mohammado Shahidullah (Mohamado Šahidulos) kūną valstiečiai naktį rado Radžšahio mangų giraitėje gulintį kraujo klane. Sūfijų lyderis, kaip nurodoma, dingo penktadienį netrukus po to, kai išėjo iš namų,

„Jis nebuvo garsus sūfijus. Tačiau neatmestina galimybė, kad jį nužudė islamistų kovotojai“, – sakė Radžšahio rajono policijos viršininkas Nisharul Arifas (Nisharul Arifas).

„Jis buvo nužudytas kertant į kaklą, ir jo gerklės srityje liko gilių žaizdų“, – savo ruožtu nurodė vietos policininkas Abdur Razzakas (Abdur Razakas).

Pareigūnas pridūrė, kad nužudytasis „turėjo dešimtis sekėjų kaimyniniame rajone“.

Sūfizmas – tai mistinė islamo forma, kuri yra populiari Bangladešo kaimo vietovėse. Tačiau daug šalyje dominuojančio sunizmo išpažinėjų sūfijų pamaldumą laiko nukrypimu nuo tikrojo tikėjimo.

Tokio nuostatos ypač laikosi Saudo Arabijoje viešpataujančio islamo įkvėpti salafitai ir vahabitai, kurių pozicijos pastaraisiais metais ėmė stiprėti šalyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų