Pereiti į pagrindinį turinį

Bulgarija neišdavė Rusijai sulaikyto V. Putino oponento

2014-10-29 11:54
AFP-BNS inf.
Nicolai Kobliakov / Facebook nuotr.

Bulgarija neišdavė Maskvai vieno Prancūzijoje gyvenančio Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponento pagal kaltinimus, kurie anot jo, yra išgalvoti, trečiadienį pranešė aktyvistas ir jo advokatas.

Nikolajus Kobliakovas, vienas iš Prancūzijoje veikiančios V.Putino priešininkų asociacijos įkūrėjų, buvo suimtas Bulgarijoje liepos 29 dieną, kai Rusija pareiškė ieškanti jo dėl įtariamo sukčiavimo.

Aktyvistas neigė įvykdęs kokių nors nusikaltimų, o Sofijos teismas spalio 21 dieną atmetė prašymą jį išduoti, argumentuodamas, kad nebuvo pateikta pakankamų įrodymų.

Prokurorai turėjo galimybę apskųsti teismo nutartį, tačiau to nepadarė iki galutinio termino antradienį, todėl teismo draudimas išduoti N.Kobliakovą Rusijai įsigaliojo, jo advokatė Biliana Kocakova sakė naujienų agentūrai AFP.

„Dabar jis gali laisvai išvykti iš šalies“, – pridūrė ji.

N.Kobliakovas, turintis Prancūzijos ir Rusijos pilietybę, sakė planuojantis grįžti į Prancūziją „artimiausiomis dienomis“.

„Šis teismo sprendimas rodo, kad Bulgarija yra tikra Europos bendrijos narė, kiek tai susiję su žmogaus teisėmis“, – pabrėžė jis.

Aktyvistas pridūrė, kad jam iškelti Rusijos kaltinimai buvo „politiškai motyvuoti“.

 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų