Pereiti į pagrindinį turinį

F. Hollande atmeta prancūzų intervencijos Libijoje galimybę

2015-01-05 12:06
AFP-BNS inf.
SIPA nuotr.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) pirmadienį sakė, kad jo šalis nerengs vienašališkos intervencijos Libijoje, ir paragino tarptautinę bendriją imtis veiksmų didėjančiai krizei toje Afrikos valstybėje sustabdyti.

„Mes veikiame, kad sulaikytume terorizmą pietuose, bet Prancūzija nesikiš Libijoje, nes tesėti savo įsipareigojimus reikia tarptautinei bendrijai“, – Prancūzijos radijui sakė F.Hollande'as.

Paklaustas, ar Prancūzija imtųsi veiksmų per operaciją su Jungtinių Tautų (JT) mandatu, F.Hollande'as atsakė, kad tokiu atveju turėtų būti „aiškus mandatas“, „aiški organizacija“ ir „politinės sąlygos“.

„Tuo keliu dar neiname“, – pridūrė F.Hollande'as.

Greta Libijos esančio Nigerio prezidentas penktadienį sakė, kad krizės Libijoje sprendimas yra neįmanomas be tarptautinio įsikišimo.

„Nematau, kaip ginkluotos teroristų grupuotės gali sudaryti sąlygas susitaikymui tarp libių“, – sakė prezidentas Mahamadou Issoufou (Mahamadus Isufus).

Pasak jo, „tarptautinė intervencija yra būtina susitaikymui visų libių“, įskaitant šalininkus buvusio diktatoriaus Muamaro Khadafi (Muamaro Kadafio), kuris pats buvo nušalintas ir nužudytas 2011 metais po tarptautinės karinės intervencijos.

Po M.Khadafi režimo nuvertimo, Libija įklimpo į tarpusavyje kovojančių grupuočių ir konkuruojančių vyriausybių chaosą, kurį dar labiau didina tai, kad šalyje pilna ginklų, kurie atkeliauja iš neramių Šiaurės Malio ir Nigerio regionų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų